TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Termostaten hjelper mot pollenalergi

Skal jeg lufte ut, eller søke tilflukt under dyna? Smarte termostater fra Tado og deres apper holder øye med pollen og skadelige stoffer.

forfatter
Publisert 03.05.21 - 15:03

For den femtedelen av befolkningen som lider av pollenalergi, så er våren en tid som møtes med blandede følelser. Det grønne er jo pent, men nesen renner og øynene klør i takt med at gresset gror.

Heldigvis finnes det en løsning for å forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De intelligente termostatene fra tyske Tado er en av de litt overraskende hjelperne. De kan nemlig hjelpe deg med å holde styr på luftkvaliteten og pollenforurensningen der du bor.

Utover å styre varmen gir de deg også et innblikk i konsentrasjonen av de seks viktigste forurensende stoffer i utendørsluften: fine og inhalerbare partikler, oson, nitrogenoksid, karbonmonoksid og svoveldioksid.

Et høyt tall for utendørs luftkvalitet betyr at det er et godt tidspunkt å lufte ut. En lav verdi betyr det omvendte, at det er best å holde vinduene lukket.

Termostatens app viser også en pollenprognose for dagen og de to neste dagene. Personer med allergi kan se pollennivået for gress, urter og trer i nærområdet.

Det er sikrest å lufte ut om morgenen når konsentrasjonen av pollen i luften er lavest. Termostatene skrur for øvrig automatisk ned varmen hvis et vindu er åpent, slik at man ikke sløser bort energi på å forsøke å varme opp hagen.

Bør jeg åpne vinduet for å lufte ut, eller er luften bedre her inne? (Skjermbilde: Tado)

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Liten og lettplassert Å løse et godt innendørsklima trenger hverken være så vanskelig eller dyrt.
Følg Lyd & Bilde