Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Termostaten hjelper mot pollenalergi

Skal jeg lufte ut, eller søke tilflukt under dyna? Smarte termostater fra Tado og deres apper holder øye med pollen og skadelige stoffer.

Skrevet av / 03.05.21 - 15:03
Termostaten hjelper mot pollenalergi

For den femtedelen av befolkningen som lider av pollenalergi, så er våren en tid som møtes med blandede følelser. Det grønne er jo pent, men nesen renner og øynene klør i takt med at gresset gror.

Heldigvis finnes det en løsning for å forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De intelligente termostatene fra tyske Tado er en av de litt overraskende hjelperne. De kan nemlig hjelpe deg med å holde styr på luftkvaliteten og pollenforurensningen der du bor.

Utover å styre varmen gir de deg også et innblikk i konsentrasjonen av de seks viktigste forurensende stoffer i utendørsluften: fine og inhalerbare partikler, oson, nitrogenoksid, karbonmonoksid og svoveldioksid.

Et høyt tall for utendørs luftkvalitet betyr at det er et godt tidspunkt å lufte ut. En lav verdi betyr det omvendte, at det er best å holde vinduene lukket.

Termostatens app viser også en pollenprognose for dagen og de to neste dagene. Personer med allergi kan se pollennivået for gress, urter og trer i nærområdet.

Det er sikrest å lufte ut om morgenen når konsentrasjonen av pollen i luften er lavest. Termostatene skrur for øvrig automatisk ned varmen hvis et vindu er åpent, slik at man ikke sløser bort energi på å forsøke å varme opp hagen.

Bør jeg åpne vinduet for å lufte ut, eller er luften bedre her inne? (Skjermbilde: Tado)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Lyd & Bilde
Scroll to Top