TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Smarte Amazon-høyttalere til Norge

Kun med engelsk-stemmestyring

forfatter
Publisert 26.05.21 - 16:51

De internasjonale versjonene av Amazons stemmestyrte Echo-høyttalere som har Spotify-støtte og tilgang til lokale norske nyheter, radiostasjoner osv., kan nå bestilles til levering i Norge. Det skriver Amazon i en pressemelding.

Høyttalerne kan bestilles fra Amazons tyske nettbutikk på amazon.de, og de kan betjenes med stemmekommandoer på engelsk. Norsk er ikke støttet.

«I september i fjor introduserte vi den nyeste generasjonen av Echo og Echo Dot til kunder over hele verden, og vi lager nå en International Version av hver av disse enhetene tilgjengelig for kunder i Norge fra Amazon.de i dag,» uttaler Eric Saarnio, Visepresident i Amazon Devices EU, til Lyd & Bilde.

«Vi er glade for å kunne tilby Echo til et bredere marked og ser alltid etter måter å forbedre Alexa-opplevelsen – vi har lagt til nye funksjoner som kunder i Norge har etterspurt, herunder Spotify-støtte, lokale nyheter og mer. Best av alt er at disse funksjonene nå er tilgjengelige på eksisterende enheter som man allerede har i hjemmet, da Alexa er cloudbasert,»  forklarer Amazon-talspersonen.

Echo-Dot
<
>

Echo og Echo Dot International Version

Echo International Version har et sfærisk design – altså samme krumming hele veien rundt – og stoffbekledning med en LED-ring i bunnen av enheten som reflekteres på overflaten den er plassert på for ekstra synlighet. Den nye Echo kommer med en 3 tommers woofer, dual-firing tweeters og Dolby processing.

Echo Dot International Version har samme sfæriske design og stoff-finish som Echo. Den er kompakt, men har en 1,6″ fronthøyttaler.

Alexa Skills

Norske utviklere kan nå også få tilgang til Alexa Skills Kit (ASK) til å bygge nye skills og Alexa Voice Service (AVS) til å integrere Alexa direkte i sine egne produkter.

Alexa Skills Kit gir utviklere muligheten til å skape nye funksjoner på tvers av en rekke forskjellige kategorier, herunder generell kunnskap, quizzer, spill, wellness, sovelyder, matlaging og mye mer.

Flere selskaper planlegger å komme med produkter med Alexa built-in i Norge, bl.a. LG.

Nu kan du også gruppere flere Echo-enheter og synkronisere dem for å streame den samme musikken i alle rom. Du trenger bare å bruke Alexa-appen til at opprette grupper med to eller flere Echo-enheter ved å gi gruppen navn, f.eks. «downstairs».  Når du har oprettet gruppen, kan du f.eks. si «Alexa, play classical music downstairs» for å starte avspillingen. (Foto: Amazon)

Tilgjengelighet

Echo og Echo Dot International versjoner er tilgjengelige i kullgrå og kan bestilles nå hos www.amazon.de/echointernational og www.amazon.de/echodotinternational.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den populære dørlåsen blir endelig smart Ingen kodelås for inngangsdør er like populær som Yale Doorman. Nå kan du enkelt gjøre den smart, med appstyring.
Wiz scanner stuen din som en radar Smartlysprodusenten WiZ får med en softwareopdatering Wi-Fi-lyspærene til å fungere som bevegelsessensorer!
Prisgunstig og kraftfull En selvtømmende støvsuger med moppefunksjon til en rimelig pris – virker som om høsten er reddet.
Rent uten besvær Ecovacs utvider sine støvsuge- og mopperoboter med Deebot T10-familien, først ut er Plus og Turbo
La Bob og Joe hjelpe deg på kjøkkenet Franske Daan Tech vil selge sin nye minioppvaskmaskin Bob på det norske markedet. På IFA-messen i Berlin viste selskapet også frem den splitternye smarte miniovnen Joe.
Smarteste kjøleskapet vi har sett Hva med et kjøleskap som forteller deg at snart må grønnsakene kastes?
Følg Lyd & Bilde