Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Smarte Amazon-høyttalere til Norge

Kun med engelsk-stemmestyring

Skrevet av / 26.05.21 - 16:51
Smarte Amazon-høyttalere til Norge

De internasjonale versjonene av Amazons stemmestyrte Echo-høyttalere som har Spotify-støtte og tilgang til lokale norske nyheter, radiostasjoner osv., kan nå bestilles til levering i Norge. Det skriver Amazon i en pressemelding.

Høyttalerne kan bestilles fra Amazons tyske nettbutikk på amazon.de, og de kan betjenes med stemmekommandoer på engelsk. Norsk er ikke støttet.

I september i fjor introduserte vi den nyeste generasjonen av Echo og Echo Dot til kunder over hele verden, og vi lager nå en International Version av hver av disse enhetene tilgjengelig for kunder i Norge fra Amazon.de i dag,” uttaler Eric Saarnio, Visepresident i Amazon Devices EU, til Lyd & Bilde.

Vi er glade for å kunne tilby Echo til et bredere marked og ser alltid etter måter å forbedre Alexa-opplevelsen – vi har lagt til nye funksjoner som kunder i Norge har etterspurt, herunder Spotify-støtte, lokale nyheter og mer. Best av alt er at disse funksjonene nå er tilgjengelige på eksisterende enheter som man allerede har i hjemmet, da Alexa er cloudbasert,”  forklarer Amazon-talspersonen.

Echo-Dot
<
>

Echo og Echo Dot International Version

Echo International Version har et sfærisk design – altså samme krumming hele veien rundt – og stoffbekledning med en LED-ring i bunnen av enheten som reflekteres på overflaten den er plassert på for ekstra synlighet. Den nye Echo kommer med en 3 tommers woofer, dual-firing tweeters og Dolby processing.

Echo Dot International Version har samme sfæriske design og stoff-finish som Echo. Den er kompakt, men har en 1,6″ fronthøyttaler.

Alexa Skills

Norske utviklere kan nå også få tilgang til Alexa Skills Kit (ASK) til å bygge nye skills og Alexa Voice Service (AVS) til å integrere Alexa direkte i sine egne produkter.

Alexa Skills Kit gir utviklere muligheten til å skape nye funksjoner på tvers av en rekke forskjellige kategorier, herunder generell kunnskap, quizzer, spill, wellness, sovelyder, matlaging og mye mer.

Flere selskaper planlegger å komme med produkter med Alexa built-in i Norge, bl.a. LG.

Nu kan du også gruppere flere Echo-enheter og synkronisere dem for å streame den samme musikken i alle rom. Du trenger bare å bruke Alexa-appen til at opprette grupper med to eller flere Echo-enheter ved å gi gruppen navn, f.eks. “downstairs”.  Når du har oprettet gruppen, kan du f.eks. si “Alexa, play classical music downstairs” for å starte avspillingen. (Foto: Amazon)

Tilgjengelighet

Echo og Echo Dot International versjoner er tilgjengelige i kullgrå og kan bestilles nå hos www.amazon.de/echointernational og www.amazon.de/echodotinternational.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Roborock Qrevo S renser seg selv

Smartlås fra Aqara som er lett å installere

Autentisk pizza på mindre plass

Bertazzoni tar patent på Air-Tec

Smarte produkter til hjemmets firbeinte venner

Kjøle-/fryseskap med 438 fargekombinasjoner

Sov bedre med Philips Hue

Fargerik musikk fra Wiz

Husqvarnas robotgressklipper får solcellelading

Denne airfryeren er en dobbeldekker

Enklere hverdag med Yales smarte kodehåndtak

Budsjettvennlig airfryer med vindu

Scroll to Top