Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Smart Home røykvarsler skal gjøre hjemmet tryggere

Scneider Electric lanserer en trådløs, intelligent røykvarsler som varsler deg på mobilen, i tillegg til et akustisk alarmsignal ved røyk- og varmeutvikling i rommet.

Skrevet av / 23.04.22 - 12:34
Smart Home røykvarsler skal gjøre hjemmet tryggere

I fjor omkom 41 personer som følge av brann i norske hjem. En stor andel av disse kommer av brann som begynner ved komfyren (totalt 1.623 ulykker kom fra branntilløp ved komfyr). Små uhell som en stekeplate man har glemt å slå av, eller en pizza i ovnen etter en kveld på byen kan få fatale følger.

En stor andel av disse dødsbrannene kunne vært unngått, hvis en røykvarsler var installert i boligen. Ved å gjøre røykvarsleren enklere å bruke og øke muligheten for varsler til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gjøre sitt for å sørge for at nordmenn får installert røykalarmer i hjemmet, og dermed være med på å forebygge dødsbranner, det skriver selskapet i en pressemelding.

Virksomheten har nå lansert en Wiser-røykvarsler, som kan integreres med de andre produktene i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Når røykvarsleren kobles til Wiser-systemet, sikrer den en trådløs forbindelse mellom røykvarsler og gateway, slik at man blir varslet på både  mobilen og med en akustisk alarm, når det registreres røyk- eller varmeutvikling i hjemmet.

Røykvarsleren fra Schneider Electric fungerer om hverandre på både Android og iOS. (Foto: Schneider Electric)

Røykvarsleren kan også jobbe sammen med andre enheter i Wisers økosystem. F.eks. ved å skru på alle lysene i boligen når det registreres røyk- eller varmeutvikling, for å sikre at du blir oppmerksom på den potensielle faren. I større boliger med flere etasjer kan man ordre at to eller flere Wiser-røykvarslere går av samtidig, slik at det er sikkert at alle hører alarmen.

Røykvarsleren trenger ikke en internettforbindelse for å fungere, så hvis det skulle skje at nettet er nede, vil alarmen fortsatt gå av. Og den vil likevel kunne kommunisere med andre Wiser- røykalarmer eller lyssystemer i hjemmet.

Pris og tilgjengelighet

Den smarte røykvarsleren blir snart tilgjengelig. Men i skrivende stund har vi ikke fått en veiledende pris av produsenten.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

Markedets mest effektive rengjøringsverktøy

To beholdere i én airfryer

Sommerlig utekjøkken fra IKEA

Frittstående oppvaskmaskin i rustfritt stål

Er din Philips Hue berørt?

Airfryer på 11 liter – eller 2 x 5,5 liter

Ny luftvarmepumpe fra LG

Electrolux stangstøvsuger av resirkulert materiale

Trådløs lading som ikke synes

Smarte gressklippere til lav pris

0
Scroll to Top