TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Segway VisionFence Sensor

GPS-styrt robotklipper uten kanttråd med AI-teknikk.

forfatter
Publisert 08.02.23 - 09:39

Alle som har kjøpt en robotklipper til hagen, er gjerne storfornøyd med den selvgående klipperen. Bare det å sitte i solveggen med dagens avis og en fersk kaffekopp, mens robotklipperen gjør jobben, er verdt alle pengene. Helt til noe går galt.

For det kan nemlig skje.

Det vanligste er at klipperen kjører seg fast. Enten fordi det er glatt, bratt og vanskelig terreng, eller fordi den hekter seg i kanttråden som man må ha for å avgrense klippeområdet til robotklipperen.

Eller enda verre, naboens hund eller andre dyr graver i hagen og kutter kanttråden. Da starter ikke klipperen lengre, siden tråden er brutt. Lykke til med å finne bruddet.

Uten en tråd

Segway Navimow

Det problemet har ikke Segway Navimow. Den er GPS-styrt og klarer seg uten kanttråd. Man avgrenser området som skal klippes i en app, så lærer klipperen seg hvor den skal klippe, og alt er såre vel. Helt til noe går galt.

Derfor har Segway laget øyne til klipperen, en sensor som plasseres på toppen av klipperen, og som ‘ser’ at en av ungene har glemt jakken på plenen, og kjører utenom.

Appstyring

Segway Navimow. Alle foto Segway

Segway VisionFence Sensor bruker AI-teknikk for å lære seg hvor hindre er, hvordan topografien ser ut, og kombinerer det med GPS-basert teknikk kalt Exact Fusion Locating System (EFLS), for et sikrere og bedre klipperesultat.

Klipperen, som kan dekke 3000 kvadratmeter, har flere sensorer som passer på at hverken blomsterkrukker eller dyr skades når den klipper plenen. Første gang man setter i gang en Segway Navimow, skal installasjonsprosessen ta 20-30 minutter, i følge Segway, og da er den klar til bruk på valgte tider man stiller i appen.

Priser

Foto Segway

Segway Navimow finnes i fire utgaver fra 1499 til 2699 euro, avhengig av klippekapasitet og utstyr. Ekstrautstyret VisionFence Sensor, blir tilgjengelig i mai til 300 Euro, men Segway sier sensoren vil være på tilbud frem til 31. mai til 190 Euro, for de som kjøper en Navimow.

Foto Segway

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Roboten flytter inn En luftrenserrobot som beveger seg i hjemmet og renser luften der det trengs. Kan det være noe?
Er luften ren? VINDSTYRKA er en ny og rimelig luftsensor fra Ikea, som kan måle luftkvaliteten i det smarte hjemmet.
Husqvarnas robotgressklippere trenger ikke kabel Husqvarna Nera robotklipperne trenger ikke kanttråd, og de fungerer i bratte skråninger.
Segways robotklipper ser hindre GPS-styrt robotklipper uten kanttråd med AI-teknikk.
Sonos lar deg snakke med Alexa Til våren utvides Sonos smarte høyttalere med Amazons stemmeassistent Alexa
Følg Lyd & Bilde