Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Segway VisionFence Sensor

GPS-styrt robotklipper uten kanttråd med AI-teknikk.

Skrevet av / 08.02.23 - 09:39
Segway VisionFence Sensor

Alle som har kjøpt en robotklipper til hagen, er gjerne storfornøyd med den selvgående klipperen. Bare det å sitte i solveggen med dagens avis og en fersk kaffekopp, mens robotklipperen gjør jobben, er verdt alle pengene. Helt til noe går galt.

For det kan nemlig skje.

Det vanligste er at klipperen kjører seg fast. Enten fordi det er glatt, bratt og vanskelig terreng, eller fordi den hekter seg i kanttråden som man må ha for å avgrense klippeområdet til robotklipperen.

Eller enda verre, naboens hund eller andre dyr graver i hagen og kutter kanttråden. Da starter ikke klipperen lengre, siden tråden er brutt. Lykke til med å finne bruddet.

Uten en tråd

Segway Navimow

Det problemet har ikke Segway Navimow. Den er GPS-styrt og klarer seg uten kanttråd. Man avgrenser området som skal klippes i en app, så lærer klipperen seg hvor den skal klippe, og alt er såre vel. Helt til noe går galt.

Derfor har Segway laget øyne til klipperen, en sensor som plasseres på toppen av klipperen, og som ‘ser’ at en av ungene har glemt jakken på plenen, og kjører utenom.

Appstyring

Segway Navimow. Alle foto Segway

Segway VisionFence Sensor bruker AI-teknikk for å lære seg hvor hindre er, hvordan topografien ser ut, og kombinerer det med GPS-basert teknikk kalt Exact Fusion Locating System (EFLS), for et sikrere og bedre klipperesultat.

Klipperen, som kan dekke 3000 kvadratmeter, har flere sensorer som passer på at hverken blomsterkrukker eller dyr skades når den klipper plenen. Første gang man setter i gang en Segway Navimow, skal installasjonsprosessen ta 20-30 minutter, i følge Segway, og da er den klar til bruk på valgte tider man stiller i appen.

Priser

Foto Segway

Segway Navimow finnes i fire utgaver fra 1499 til 2699 euro, avhengig av klippekapasitet og utstyr. Ekstrautstyret VisionFence Sensor, blir tilgjengelig i mai til 300 Euro, men Segway sier sensoren vil være på tilbud frem til 31. mai til 190 Euro, for de som kjøper en Navimow.

Foto Segway

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

Markedets mest effektive rengjøringsverktøy

To beholdere i én airfryer

Sommerlig utekjøkken fra IKEA

Frittstående oppvaskmaskin i rustfritt stål

Er din Philips Hue berørt?

Airfryer på 11 liter – eller 2 x 5,5 liter

Ny luftvarmepumpe fra LG

Electrolux stangstøvsuger av resirkulert materiale

Trådløs lading som ikke synes

Smarte gressklippere til lav pris

0
Scroll to Top