Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Robotgressklipperen Ecovacs Goat G1 finner veien selv

Ecovacs Goat G1 styres via app og erstatter kanttråden med virtuelle markører.

Skrevet av / 28.03.23 - 17:04
Robotgressklipperen Ecovacs Goat G1 finner veien selv

Våren og sommeren er på vei, og for husiere betyr det som som regel at plenen trenger litt ekstra oppmerksomhet.

Hvis du satt opp en robotklipper til å slå gresset før, kjenner du sikkert til utfordringen med å definere en grense som robotten skal forholde seg til, slik at den ikke river opp blomsterbeddet eller forsvinner under hekken. Dette er vanligvis løst ved hjelp av kanttråd, som må plasseres manuelt, noe som er både tidkrevende og vanskelig.

Les også Roboten flytter inn En luftrenserrobot som beveger seg i hjemmet og renser luften der det trengs. Kan det være noe?

Hvis du er på utkikk etter en ny robotgressklipper, kan den nye Ecovacs Goat G1 kanskje være løsningen. I hvert skall gressklipperen kunne fungere helt uten kanttråd og bruker i stedet en automatisk grensestillingsfunksjon som settes opp i appen, og det hele er gjort på bare 20 minutter, skriver produsenten i en pressemelding.

Funksjonen erstatter kanttråden med UWB-signaler (ultra-wideband) og gjør det enkelt for brukere å tegne opp en virtuell grense. Grensen tegnes ved å bruke appen og mobilen til å styre robotgressklipperen langs kantene i hagen, akkuratt som å kjøre en fjernstyrt bil. I tillegg må man plassere to til fire såkalte beacons (virtuelle markører), som hjelper til med å definere grensene. Hele prosessen tar som sagt bare 20 minutter hvis hagen er rundt 600 kvadratmeter, noe som primært dikteres av gressklipperens toppfart på 30 cm i sekundet.

Ecovacs Goat G1
(Foto: Ecovacs)

Intelligent ruteplanlegging gir bedre presisjon

Når arbeidsarealet er definert skal Goat G1 også være flinkere til navigere rundt og planlegge arbeidet enn andre robotgressklippere, lover Ecovacs.

Ecovacs Goat G1 er utstyrt med panorama- og fisheye-kameraer, som sammen med UWB-teknologien og GPS sørger for mer nøyaktig klipping av plenen.

I tillegg hjelper kameraene med å unngå kollisjoner – både med mennesker og dyr, og selvfølgelig også med hindringer. Goat kan navigere seg rundt steiner på mellom 3 og 15 cm. Og ved hindringer større enn 15 cm, som f.eks. et tre eller en huske, beregner en ToF-sensor i kameraet den nøyaktige avstanden og klarer dermed fortsatt klippe gresset presist, garanterer Ecovacs.

Pris og tilgjengelighet

Ecovacs Goat G1 er tilgjengelig fra 3. april til en veiledende pris på EUR 1.599, som tilsvarer rundt 18.000 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Robotgressklipperen Ecovacs Goat G1 finner veien selv”

  1. Harald Bjørgan

    Kjøpte – Goat 1(800m2) i Sandnes
    Glemte å notere åpningskoden min. Min Goat har nå stått ubrukt i 4 uker da det ikke har vært mulig å få en kode for å slette den som allerede er lagt inn. Har kontakt europeisk kontakt pr telefon og epost, uten å få hjelp. Har ikke funnet noen person som kan hjelpe. Har no fått ein 4-sifra kode som skulle slette innlagt kode og åpne for ny koding for å få den til å gå. Har skanna app til mobilen , men kommer ikke videre. Hjelp !!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Fargerik musikk fra Wiz

Husqvarnas robotgressklipper får solcellelading

Denne airfryeren er en dobbeldekker

Enklere hverdag med Yales smarte kodehåndtak

Budsjettvennlig airfryer med vindu

Plassbesparende kjøleskap og frysere fra Miele

Videreutviklet espressomaskin

Styr terrassedøren via Matter

Webers flaggskipgriller blir smarte

Pizzaovn med roterende stein

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Scroll to Top