For at pizzaen skal bli sprø i bunnen og saftig i fyllet, med de riktige leopardflekkene, må ovnen være ca et par grader kaldere enn helvete.
For å være mer nøyaktig trengs det en temperatur på mellom 450 og 500 grader for å bake en perfekt pizza på 90 sekunder. Er temperaturen for lav eller for høy, er det forskjellen på bløt og svidd pizza. Et faktum som vår pizza-ekvilibrist Lasse Torp Hansen har fått erfare gjennom praktiske eksperimenter på kjøkkenet.
For bedre å oppnå bedre resultater med bakekunsten har Ooni nå utviklet Ooni Digital Infrared Thermometer, som leser av overflatetemperaturen på pizzasteinen på trygg avstand. Når den infrarøde lysstrålen treffer pizzasteinen i ovnen, kan temperaturen avleses.
Termometeret er utstyrt med en bakgrunnsbelyst fargeskjerm som viser temperaturen i sanntid. Temperaturen kan måles for et punkt eller et helt område. Termometeret er beregnet for bruk på en cordierite-pizzastein, men kan også tilpasses til å måle temperaturen på stål eller andre materialer og overflater.
Ooni Digital Infrared Thermometer er tilgjengelig for kjøp på Oonis hjemmeside til en pris av 50 EUR (ca. 550 kroner).
