Nyhet

Nye Google Nest-kameraer

Google Nest Cam og Nest Doorbell i nye versioner uten kabel og abonnement.

Skrevet av / 05.08.21 - 15:00
Nye Google Nest-kameraer

En av de mest populære produktkategoriene i det smart hjem er sikkerhet. Nå kan du får mer sikkerhet, og den har blitt forbedret og mer strømlinjet.

Google lanserer nemlig fire nye kameraer i sin Nest-serie. Det er snakk om tre batteridrevne kameraer i form av Nest Cam, Nest Doorbell og Nest Cam with floodlight samt det kablede Nest Cam.

Den nyeste generasjonen av Nest-kameraer er trent med 40 millioner bilder, som skal gjøre kameraene i stand til å gjenkjenne bestemte objekter og sende varsler til eierens telefon, når det er nødvendig. Men kun når det er nødvendig.

De fleste avde nye Google-kameraer er trådløse og kan brukes uten abonnement. (Foto: Google)

For å begrense falske alarmer ytterligere kan man opprette soner hvor bestemte hendelser utløser en alarm. Som når mennesker, dyr eller kjøretøy dukker opp i kameraets synsfelt.

«Googles ambisjon er å gjøre det enklere og smidigere å sikre hjemmet. Samtidig vet vi at mange blir bombardert med varsler, så det er også viktig at man kun får relevante alarmer,» sier Jesper Vangkilde, som er kommunikasjonssjef i Google Danmark.

Les også Nest Hello Du trenger ikke lenger lure på hvem som står ved ytterdøren.

Både Nest Cam og Nest Doorbell fungerer uten abonnement. Her er det mulig å se de siste tre timene av opptak på enten mobile enheter eller for eksempel Nest Hub. Videoarkivet kan også utvides med et abonnement, som gir tilgang til enten 30 eller 60 dagers historikk.

Bildene fra overvåknings- og dørkamera kan sees på en mobil eller på Nest Hub. (Foto: Google)

Hvis internettforbindelsen er nede, så kan samtlige nye modeller lagre én time med opptak lokalt – det tilsvarer ca. en ukes aktivitet. Videre kan det tre batteridrevne kameraene, Nest Doorbell, Nest Cam og Nest Cam with floodlight, også lagre opptak hvis et strømbrudd skulle forekomme. Når enhetene har forbindelse igjen, så blir opptakene overført til skyen.

Nest Cam og Nest Doorbell tilbyr stort sett på de samme funksjonene, men rent teknisk skiller de seg. Nest Cam har et 2 megapikslers-kamera med et synsfelt på 130 grader, og det kan ta opptak i Full HD-oppløsning med opptil 30 fps.

Nest Doorbell har et 1,3 Mp-kamera og kan se i mørket. (Foto: Google)

Nest Doorbell har til sammenligning en 1,3 Mp-sensor, et synsfelt på 145 grader og kan ta opptak med oppløsning på 960 x 1280 piksler med opptil 30 fps. Begge kan også filme i mørket, men hvor Nest Doorbell kan fange objekter på opptil tre meters avstand, så kan Nest Cam ta opptak med helt opptil 6,1 meters avstand.

 

Priser og tilgjengelighet
Nest Cam (batteri) kommer på markedet den 24. august og koster 2.299 kroner.
Nest Doorbell kommer på markedet den 24. august og koster 2.199 kroner.
Nest Cam with floodlight kommer på markedet til september og koster 3.449 kroner.
Nest Cam (kablet) kommer på markedet senere i år, og prisen bliver 1.090 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

1 hendelser på “Nye Google Nest-kameraer”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Et trivelig hjem med Beurer

Få liv i hjemmekontoret med Wiz

Frittstående kjøleskap og fryser fra Bertazzoni

Scroll to Top