Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nye Google Nest-kameraer

Google Nest Cam og Nest Doorbell i nye versioner uten kabel og abonnement.

En av de mest populære produktkategoriene i det smart hjem er sikkerhet. Nå kan du får mer sikkerhet, og den har blitt forbedret og mer strømlinjet.

Google lanserer nemlig fire nye kameraer i sin Nest-serie. Det er snakk om tre batteridrevne kameraer i form av Nest Cam, Nest Doorbell og Nest Cam with floodlight samt det kablede Nest Cam.

Den nyeste generasjonen av Nest-kameraer er trent med 40 millioner bilder, som skal gjøre kameraene i stand til å gjenkjenne bestemte objekter og sende varsler til eierens telefon, når det er nødvendig. Men kun når det er nødvendig.

De fleste avde nye Google-kameraer er trådløse og kan brukes uten abonnement. (Foto: Google)

For å begrense falske alarmer ytterligere kan man opprette soner hvor bestemte hendelser utløser en alarm. Som når mennesker, dyr eller kjøretøy dukker opp i kameraets synsfelt.

Annonse

«Googles ambisjon er å gjøre det enklere og smidigere å sikre hjemmet. Samtidig vet vi at mange blir bombardert med varsler, så det er også viktig at man kun får relevante alarmer,» sier Jesper Vangkilde, som er kommunikasjonssjef i Google Danmark.

Nest Hello Du trenger ikke lenger lure på hvem som står ved ytterdøren.

Både Nest Cam og Nest Doorbell fungerer uten abonnement. Her er det mulig å se de siste tre timene av opptak på enten mobile enheter eller for eksempel Nest Hub. Videoarkivet kan også utvides med et abonnement, som gir tilgang til enten 30 eller 60 dagers historikk.

Annonse

Bildene fra overvåknings- og dørkamera kan sees på en mobil eller på Nest Hub. (Foto: Google)

Hvis internettforbindelsen er nede, så kan samtlige nye modeller lagre én time med opptak lokalt – det tilsvarer ca. en ukes aktivitet. Videre kan det tre batteridrevne kameraene, Nest Doorbell, Nest Cam og Nest Cam with floodlight, også lagre opptak hvis et strømbrudd skulle forekomme. Når enhetene har forbindelse igjen, så blir opptakene overført til skyen.

Nest Cam og Nest Doorbell tilbyr stort sett på de samme funksjonene, men rent teknisk skiller de seg. Nest Cam har et 2 megapikslers-kamera med et synsfelt på 130 grader, og det kan ta opptak i Full HD-oppløsning med opptil 30 fps.

Nest Doorbell har et 1,3 Mp-kamera og kan se i mørket. (Foto: Google)

Nest Doorbell har til sammenligning en 1,3 Mp-sensor, et synsfelt på 145 grader og kan ta opptak med oppløsning på 960 x 1280 piksler med opptil 30 fps. Begge kan også filme i mørket, men hvor Nest Doorbell kan fange objekter på opptil tre meters avstand, så kan Nest Cam ta opptak med helt opptil 6,1 meters avstand.

 

Priser og tilgjengelighet
Nest Cam (batteri) kommer på markedet den 24. august og koster 2.299 kroner.
Nest Doorbell kommer på markedet den 24. august og koster 2.199 kroner.
Nest Cam with floodlight kommer på markedet til september og koster 3.449 kroner.
Nest Cam (kablet) kommer på markedet senere i år, og prisen bliver 1.090 kroner.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.