TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nye funksjoner i gamle pærer

Smartlysprodusenten WiZ får med en softwareopdatering Wi-Fi-lyspærene til å fungere som bevegelsessensorer!

forfatter
Publisert 16.09.22 - 18:38

WiZ, som er søsterselskapet til Philips Hue, har nettopp presentert sin høstkolleksjon av smart-lysprodukter. Det var selvfølgelig en rekke lampenyheter, men det mest bemerkelsesverdige var en oppdatering av styrings-appen og av programvaren til WiZ-lampene.

En programvareoppdatering er som regel bare noe vi skriver om på dager hvor det ikke er noe annet å skrive om. Men softwareingeniørene hos WiZ har virkelig tryllet frem noe spesielt i koden!

Ingen hender – intet problem. WiZ har tryllet med pærene sine, nå kan de fungere som bevegelsessensorer! (Foto: Signify)

SpaceSense er en ny funksjon som får husets smart-pærer til å fungere som bevegelsessensorer! Det trengs ingen nye sensorer i hjemmet. Lampene vil kunne merke når noen går gjennom stuen. Funksjonen kommer også til eksisterende WiZ-pærer.

Det høres ganske rått ut, og hadde WiZ lansert funksjonen for fem måneder siden, ville vi nok trodd at det var en aprilsnar.

SpaceSense gjør at pærene kan registrere forandringer gjennom mottakelsen av wi-fi-signalet, på en måte som minner om en radar. Når en person går gjennom stuen, forstyrrer det forbindelsen til det trådløse nettet (se illustrasjonen på artikkelbildet). Og ved å sammenligne signalet fra to eller flere Wiz-pærer i rommet kan systemet kalkulere at det er bevegelse. Ifølge WiZ er SpaceSense også nøyaktig nok til å merke forskjell på størrelsen av forstyrrelsen. Dermed kan man unngå at lyset skrus på i hele huset midt på natta, når hunden tusler ut på kjøkkenet for å drikke av vannskåla.

Bevegelsesregistreringen er så følsom at den kan kjenne forskjell på mennesker og kjæledyr. (Grafikk: Signify)

SmartSense kommer i den nye utgaven av WiZ’ styrings-app, som rulles ut i løpet av den kommende måneden.

Men alt dette teknologiske trylleriet gjør også at man stiller seg noen spørsmål. Er dette sikkert? Og hva med privatlivet?

Den delen skal det angivelig være full orden på. Alt regnearbeidet foregår i selve smartpærene og i appen. Det sendes ikke bevegelsesdata ut av huset. Og siden systemet bygger på det eksisterende wi-fi-signalet, introduseres det ingen nye mystiske stråler i hjemmet.

I tillegg til SpaceSense utvides appen også med funksjonene Quick Action og Light Scenesom skal gjøre det både enklere og raskere å tilpasse belysningen etter behov og stemning.

Hvis der er lavt opptil taket, kan et flatt lyspanel være løsningen. (Foto: Signify)

WiZ hadde også et par nye produkter på programmet. Blant dem et flatt, firkantet lyspanel til taket. Panelet kommer i tre varianter og er egnet til rom hvor takhøyden ikke gir plass til alminnelige lamper.

De presenterte også lyslenken String Light, som er WiZ’ første utendørsprodukt. Lyslenken med 12 pærer er vanntett og værbestandig. Så du kan fint lyse opp utestuen selv inn i høstsesongen.

WiZ våger seg utendørs for første gang. Det gjør de med en lyslenke med 12 lamper, hvor hver av dem kan lyse i alle regnbuens farger. (Foto: Signify)

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ny HomePod kommer til Norge Apple lanserer sin større høyttaler i en ny og smartere versjon.
Et helselaboratorium i miniatyr Å holde orden på helsen for å ha et så bra og kvalitativt liv som mulig er viktig. Men det er ikke alltid du tar deg tid til å besøke legen for å sjekke generell status. Med mindre du virkelig føler deg syk selvfølgelig.
Støvsuger bedre og spiser ikke ledninger Ny generasjon med kraftigere støvsuging og bedre moppvasking.
Skarpe og kloke kameraer D-Links nye overvåkningskameraer til hjemmet har 2K-oppløsning og kunstig intelligens.
Hold styr på helsa Hold styr på vekten og helsa med Body Scan.
Følg Lyd & Bilde