Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

LG lanserer robotten Smart Home AI Agent

Den autonome hjemmeroboten skal hjelpe til med å våke over hjemmet og assistere de som bor der.

Skrevet av / 28.12.23 - 15:32
LG lanserer robotten Smart Home AI Agent

Det har vært mange mer eller mindre vellykkede eksperimenter på roboter til hjemmebruk. Mange husker nok Sonys robothund Aibo, som kom ut i 1999 og som siden har fått mange oppgraderinger. Men den var fortsatt mer et leketøy, selv om det var gøy å se den jage etter ballen sin.

Sony Aibo (Foto: Sony)

Nå lanserer LG noe som de bevisst unngår å kalle en robot, men som i stedet har fått navnet Smart Home AI Agent. En kombinert vaktmester og venn med kunstig intelligens. Ifølge LG bruker den en rekke teknologier for å bevege seg, lære, forstå og føre komplekse samtaler.

LG전자_스마트홈허브_02 Q9_Rendering_Front-Pers
<
>
Foto: LG

Den skal fungere som en mobil smart home-hub som hele tiden er i kontakt med hjemmets intelligente enheter, sensorer, husholdningsapparater og sikkerhetsutstyr. Den har kamera, høyttalere og sensorer som kan lese av temperatur, luftfuktighet og luftkvalitet.

 

Our groundbreaking smart home AI agent combines cutting-edge autonomous mobility and AI technologies with advanced communication capabilities and services to help free customers from household chores, sa Lyu Jae-cheol, president of LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company

 

Når du ikke er hjemme, kan den holde øye med kjæledyrene dine og patruljere huset og varsle eieren hvis den oppdager noe utrygt, for eksempel et åpent vindu. Den kan også oppdage smartlys som har stått på og slå dem av for å spare energi.

Les også Feriesikkert hjem Overvåkningskameraene som faktisk viser deg hva som skjer uten unødvendig månedskostnad, takket være Apple Homekit.
Når du kommer hjem, møter den eieren i døren, leser av følelsestilstanden ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og stemmeanalyse og velger passende musikk deretter. Ikke skummelt i det hele tatt! Den hjelper også eieren ved å fortelle om trafikksituasjonen, værmeldinger, kalenderavtaler og minner om å ta medisin.
Smart Home AI Agent vil bli vist frem på CES-messen i Las Vegas i januar.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top