Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IFA 2023: Smart Home med Asko, Gorenje og HiSense

Internett-tilkoblede kjøkken og hvitevarer var temaet for den enorme standen deres på messen.

Skrevet av / 03.09.23 - 10:41
IFA 2023: Smart Home med Asko, Gorenje og HiSense

HiSense og deres varemerker Asko og Gorenje hadde en stor stand på IFA-messen, der du kunne se alt fra høyteknologiske kjøkken og hvitevarer.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

En av de smarteste funksjonene vi endelig har fått se i virkeligheten, er Celsius Cooking. Hvorfor har komfyrer en skala fra for eksempel 1-10? Hva betyr det? I Askos tilfelle forteller den deg i stedet hvilken temperatur du ønsker i gryten, noe som er viktig når du for eksempel vil lage en bearnaise som ikke skiller seg. Askos gryter og panner har en temperatursensor som kommuniserer med koketoppen via Bluetooth. Det finnes også et steketermometer som holder styr på innholdet i pannen. Perfekt matlaging!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Når du har lagt ned så mye arbeid i maten, må vinen du serverer den til, også være en perfekt match. Asko har de mest avanserte vinkjølerne vi har sett til dette formålet. Det finnes både kjølebokser til underbenken og i full høyde. Selvfølgelig med tre temperatursoner, luftfuktighet og app-kontroll. I de store skapene kan du felle ut et serveringsbrett der du også kan oppbevare karaflene dine. Men så kommer det virkelig avanserte: Den er koblet til Vivino-appen, som har full kontroll over vinen. Hvilken temperatur den skal oppbevares ved, når det er optimalt å drikke den, og selvfølgelig kan den lage en liste over vinene dine. I de enklere modellene bruker du mobilkameraet til å identifisere vinen, toppmodellen har rett og slett et innebygd kamera!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Vaskemaskinene deres er heller ikke å kimse av. Vi setter pris på at forbrukermaskinene deres er bygget etter de samme prinsippene som de profesjonelle maskinene. Dette innebærer blant annet at de er testet for å holde i 20 år. Vaskemaskinen har heller ingen gummipakning mellom døren og trommelen, der vann kan samle seg og bli uhygienisk. Tørketrommelen har et selvrensende kondenseringsaggregat. Og mellom dem kan du trekke ut en hylle for å sortere tøyet. Veldig smart!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Gorenje sto på samme stand, og vi sjekket ut oppvaskmaskinen deres, som hadde et veldig smart interiør. Den kan justeres i alle vinkler for å få plass til ekstra høye glass eller store panner. Selvfølgelig har den smarte funksjoner som automatisk dosering av oppvaskmiddel, bakteriedrepende UV-lys og et smart tørkesystem som ventilerer dampen. Vi er ikke overrasket over at den er designet i Linköping!

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

HiSense-delen av standen var også spekket med smart hvitevareteknologi.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Scroll to Top