Nyhet

IFA 2023: Samsung Food skal gi deg skreddersydde oppskrifter

Ny alt-i-ett-app for søk, lagring og deling av oppskrifter, menyplanlegging og matlaging.

Skrevet av / 31.08.23 - 18:20
IFA 2023: Samsung Food skal gi deg skreddersydde oppskrifter

Samsung har fokus på det smarte hjemmet på årets store elektronikkmesse i Berlin – IFA 2023. I skrivende stund har deres SmartThings-økosystem 285 millioner registrerte brukere, og koreanernes mål er å gi brukerne flere funksjoner og tilkoblingsmuligheter.

Særlig på kjøkkenet, og i forbindelse med matlaging. Derfor har selskapet i dag lansert appen Samsung Food, som er en alt-i-ett-app til bl.a. søk, lagring og deling av oppskrifter, samt menyplanlegging og matlaging.

Samsung Food er tilgjengelig på åtte ulike språk i 104 land, og vil kunne hjelpe deg med å riktige valgene når det kommer til mat, helse og matlaging, det skriver det koreanske selskapet i en pressemelding.

Kort forklart byr Samsung Food på mer enn 160.000 oppskrifter, hvorav de aller fleste er lagt inn av brukerne selv. Oppskriftene er søkbare basert på kriterier som ingredienser, måltidstype, tilberedningstid og næringsinnhold, og appen tilbyr også et stort antall brukergrupper (som bl.a. ‘Let’s do Brunch’, Chinese Cuisine’, ‘Vegan Friendly’, osv.), hvor brukerne kan dele nye oppskrifter, kommentarer og bilder av maten.

Samsung Food

Innen utgangen av året vil Samsung Food bruke Food AI til å levere personlige oppskrifter som gjenspeiler brukerens kostholdsbehov, for eksempel ved å konvertere en oppskrift til en vegansk versjon med bare noen få klikk, lover Samsung. (Foto: Peter Gotschalk)I tillegg byr appen på en planleggingsfunksjon, som lar deg velge oppskrifter til alle ukedager og så sette opp en handleliste med alle ingrediensene du måtte trenge.

Hvis man har Samsung-produkter på kjøkkenet, kan Samsung Food sende valgte oppskriften til f.eks. din Bespoke-ovn – som så vil vite hvilken temperatur og steketid den skal stille seg inn på.

Screenshot_20230831_153737_Samsung-Food-933x2000 Screenshot_20230831_153805_Samsung-Food-933x2000 Screenshot_20230831_153827_Samsung-Food-933x2000 Screenshot_20230831_153846_Samsung-Food-933x2000 (1)
<
>
Samsung Food. (Screenshot: Peter Gotschalk)

Samsung Food er i dag tilgjengelig i Apples App Store, Google Play og selvfølgelig Samsung Galaxy Store, og senere i år lover Samsung å legge til flere AI-baserte smartfunksjoner i appen.

Herunder muligheten til å tilpasse en eksisterende oppskrift til den egne personlige preferanser. Slik vil man kunne gjøre en rett vegansk eller sunnere, og Samsung Food hjelper deg med å tilpasse ingrediense. I begynnelsen av 2024 vil man kunne bruke ‘Vision AI’ til å ta bilde av en bestemt matrett, for så å få servert en oppskrift, slik at man kan tilberede retten på bildet. På samme måte vil AI-teknologien også kunne benytte matbilder til å kontrollere næringsinnhold og gjenkjenne ingredienser.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Fargerik espressomaskin fra Smeg

Bedre og billigere sikkerhetskameraer

Siemens temperaturstyrte platetopper

Miele Aerium fresher opp klærne dine!

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Scroll to Top