TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Oppdateringer til det smarte hjem

Ambilight til Gaming-PC'en, en smart safe og en ny mulighed til å spare penger på strømforbruket var blant nyhetene, da Smart Home League inviterte til pressekonferanse på årets IFA-messe.

forfatter
Publisert 01.09.22 - 17:44

I 2025 vil det angivelig være 210 millioner Smart Home-enheter i de europeiske hjem. De forutser Smart Home League, som er en gruppering av ulike produsenter av produkter til det smarte hjem, herunder Signify, Tado og Yale.

På IFA-messens første pressemøte viste de forskjellige Smarte Home League-medlemmene nye produkter og løsninger, som skulle bidra til at spådommen blir oppfylt.

SmartHomeLeague panel
Etter de innledende presentasjonene deltok representanter fra bl.a. Signify, Tado og Yale i et panel, hvor de svarte på spørsmål fra pressen. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd & Bilde var tilstede og fikk intervjuet tre av produsentene på video. Under forteller hver av dem om sine produktnyheter.

Philips Hue

Signify hadde med seg to nye produkter på årets IFA-messe. Philips Hue Lightguide-pærer samt Philips Hue Play Gradient Lightstrip til PC.

I denne videoen har vi snakket med Signifys kommersielle direktør, Gerwin van der Horst, som presenterer de nye produktene.

Signify avduket også et par nyheter på app-fronten.

Den nåværende Sync Box-appen blir nå slått sammen med Hue-appen i fjerde kvartal 2022. Tillegget av Philips Hue Sync i Philips Hue-appen betyr at brukere kan begynne å sette sammen komplette underholdningsløsninger på ett sted.

Philips Hue gjør også synkronisering av lys og musikk tilgjengelig på flere enheter. Nå kan du dykke deg ned i musikk ved å synkronisere dine Philips Hue-lys med favorittsangene dine på enhver Samsung Galaxy-smarttelefon med Philips Hue + SmartThings musikksynkronisering.

Philips Hue sync app merge in main Hue app
(Foto: Signify)

Sist, men ikke minst, introduseres den nye Philips Hue Mimic-funksjonen i Hue-appen. Funksjonen fungerer slik at den alltid får det til å se ut som noen er hjemme. Automatiseringen skrur av og på lysene dine automatiske til gitte tidspunkter, ut i fra når du vanligvis bruker dem – og i rommene du velger. Du kan velge hvilke lys du vil automatisere og om lysene skal skru seg av og på kontinuerlig gjennom dagen, eller kun når det er mørkt ute. Funksjonen kommer nå i september.

Pris og tilgjengelighet
Philips Hue Lightguide pærer (fra Q4 2022) 899-1.049 kroner

Philips Hue Play gradient lightstrip til PC (fra 13. september)
24/27-tommer: 1.579 kroner
32/34-tommer: 1.789 kroner
3 skjermer 24/27-tommer: 2.729 kroner

Philips Hue Play gradient lightstrip til PC startsett (fra 13. september)
24/27-tommer: 2.099 kroner
32/34-tommer: 2.319 kroner
3 skjermer 24/27-tommer: 3.149 kroner

Tado

Strømprisene ser ikke ut til å slutte å øke. Derfor kommer dette årets store IFA-nyhet fra tyske Tado kanskje til nytte for mange.

Tado Balance heter løsningen, som Tados britiske pressetalsmann Cameron Wood forklarer alt om i videoen under.

Pris og tilgjengelighet

Tado Balance er allerede lansert i bl.a. Tyskland, Frankrike, Italia og Nederland. Men også i de skandinaviske landene får vi snart fatt på den nye elspareløsningen.

I Norge koster tjenesten, som aktiveres inne på Tados offisielle app, 40 kroner i måneden eller 300 kroner i året.

Yale

Sikkerhet er en viktig del av det smarte hjemmet, og virksomheten Yale – mest kjent for sine digitale låsesystemer – hadde to fysiske og svært praktiske produkter med til Berlin.

Yale SmartSafe
(Foto: Peter Gotschalk)

De nye produktene heter Yale Smart Safe og Yale Smart Cabinet Lock. Under kan du se direktør Thomas Moser presentere produktene.

Pris og tilgjengelighet
Yale Smart Safe – forventet til ca. EUR 200
Yale Smart Cabinet Lock – forventet til ca. EUR 55

Begge produkter kommer i butikkene i løpet av de kommende ukene.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ny HomePod kommer til Norge Apple lanserer sin større høyttaler i en ny og smartere versjon.
Et helselaboratorium i miniatyr Å holde orden på helsen for å ha et så bra og kvalitativt liv som mulig er viktig. Men det er ikke alltid du tar deg tid til å besøke legen for å sjekke generell status. Med mindre du virkelig føler deg syk selvfølgelig.
Støvsuger bedre og spiser ikke ledninger Ny generasjon med kraftigere støvsuging og bedre moppvasking.
Skarpe og kloke kameraer D-Links nye overvåkningskameraer til hjemmet har 2K-oppløsning og kunstig intelligens.
Hold styr på helsa Hold styr på vekten og helsa med Body Scan.
Følg Lyd & Bilde