Nyhet

Mer bass med nye Google Nest Hub

Den interaktive smartskjermen Google Nest Hub får 50% mer bass. Og overvåker søvnrytmen.
Google Nest Hub new
forfatter

Da vi testet Google Nest Hub for to år siden, ble vi imponert over interaktiviteten, og syntes den var mye smartere enn en vanlig smarthøyttaler. Fordi man faktisk kan se ting som kart, kalender og oppskrifter, og sjekke overvåkningskameraer. Og strømme Netflix, blant annet.

Bedre lyd

Til video og musikk syntes vi den manglet kraft og bass, men hadde klar tale på nyhetsoppleserne.

Når Google nå lanserer den nyeste versjonen av Nest Hub, så har de blant annet adressert lydproblematikken, og gitt den 50 prosent mer bass. Dette takket være et større høyttalerelement på 2 tommer. I tillegg har den fått en tredje mikrofon og dessuten maskinlæring i selve enheten, for å bedre høre hva du sier til den – også når du befinner deg et godt stykke unna enheten.

Skjermen er den samme som før, en 7-tommers pekeskjerm med 1024 x 600 piksler og automatisk lys- og fargeinnstilling etter miljøet.

Google Nest Hub
Den nye Google Nest Hub ligner den forrige, men nå kan man også velge blå farge på sokkelen. Foto: Google

Overvåker søvn

Blant nye smarte funksjoner er overvåkning av søvn, takket være Googles Soli-sensor. Du trenger ikke fortelle den at du skal legge deg, du bare legger deg til å sove og Nest Hub vil automatisk passe på deg. Soli-sensoren måler bevegelser gjennom natten for å se om du sover rastløst, og skal også kunne måle pustebevegelsene dine. Du kan også konfigurere den til å overse en annen person i sengen, og kun overvåke deg. På den måten slipper du å sove med smartklokke rundt håndleddet om natten, selv om den nok vil være mer nøyaktig enn Google-huben.

Alt dette forutsetter selvsagt at du stoler på at Google ivaretar personvernet…

Google Nest Hub: Pris og tilgjengelighet

Google Nest Hub skal kunne kjøpes fra 30. mars og koster det samme som før, 999 kroner.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.