Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ecoloc øker holdbarheten til matvarene i kjøleskapet

Ved å drepe skadelige bakterier holder ingredienser og rester mye lenger.

Skrevet av / 16.12.23 - 10:00
Ecoloc øker holdbarheten til matvarene i kjøleskapet

De siste årene har det vært mye snakk om matsvinn. Både det faktum at butikker kaster fullt spiselig mat bare fordi holdbarhetsdatoen er overskredet, og alle matrestene vi kaster hjemme. Vi har sikkert alle sammen funnet et glemt glass bakerst i kjøleskapet med forrige ukes middag, som nå er blitt uspiselig. Svenske EcoLoc hevder å ha, om ikke en løsning, så i hvert fall en måte å redusere problemet på.

«Hver gang maten kommer i kontakt med sirkulerende luft, eller du tar på den med hendene, blir den forurenset, noe som setter i gang nedbrytningsprosessen», sier Johan Tingsborg i EcoLoc.

Selskapets løsning er en bakteriedrepende lampe som bruker det samme ultrafiolette lyset som sykehus bruker til å desinfisere hele rom. Teknologien kan oppnå nær 100 prosent desinfeksjon og er utviklet av PureFiz Technologies, som tidligere har brukt den til å rense vann.

 

Foto: EcoLoc

Vi ser at denne teknologien kan brukes i kjøleskap og faktisk forbedre deres kjernefunksjon. Men nå kan vi redusere matsvinnet raskere ved å implementere teknologien i et kjøkkenprodukt som kan brukes i kombinasjon med kjøleskapet», sier Rune Torbjörnsen, administrerende direktør i PureFize Technologies.

Produktet består av en lampe og et lokk som passer til IKEAs matbokser i 365-serien, slik at du slipper å kjøpe spesielle matbokser. Når du har fylt glasset, setter du på lokket og slår på lampen, som dreper alle forurensninger på tre minutter.

Pris og tilgjengelighet

EcoLoc fås som et startsett med UV-lampe og tre lokk til 1464 kr. Du kan også kjøpe en 3-pakning med lokk for 349 kr.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

Lyd & Bilde
Scroll to Top