Dory er ikke som ditt vanlige dørskilt
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Dory er ikke som ditt vanlige dørskilt

Du kan skrive hva du vil med E Ink.

forfatter
Publisert 06.01.22 - 16:02

De fleste dørskilt er statiske plater i plast, metall eller treverk, og kan ikke endres på når teksten er malt eller gravert på platen. Sånn er det ikke med Dory Sign, som er et dørskilt du styrer med en app.

Det norskutviklede dørskiltet er et resultat av Thomas Rambergs undring over hvorfor dørskilt flest er så kjedelig. Ramberg har over 25 års erfaring som designer, og fant etter hvert ut at han skulle forsøke seg på en mye kulere løsning. Et dørskilt som enkelt kan tilpasses familiesituasjonen. For hva skjer når den eldste flytter ut, eller man får et barn til? Da kjøper man et nytt dørskilt.

Det trenger man ikke med Dory.

Som er et dørskilt hvor tekst, grafikk og bilder i sorthvitt, vises på en 5,2-tommers skjerm med E Ink, elektronisk blekk. Innholdet på skjermen endres når man vil, med en app, og her er det bare fantasien som setter begresninger på innholdet. Man kan ønske velkommen til fest, melde fra om at man er ute et ærend, eller rett og slett lage en fin tegning som illustrerer hvem som bor her.

blikaas-sign-light kvass-table oak-sign walnut-sign to-psd-to-web.061 to-psd-to-web.023 slate-sign-b rainbow-sign
<
>
Treskjært ramme fra norske Kvass.

Dørskiltet kan utstyres med rammer i ulik design, som kan kjøpes separat, og enkelt klikkes på. Noen av de første rammene er designet av Sandra Blikås, Anti og Kvass, som har laget en treskjært ramme.

Rammen og skjermen sikres med en skrue som holder det hele faat i veggbraketten bak.

Siden E Ink kun bruker strøm når innholdet på skjermen oppdateres, er beregnet levetid på knappebatteriene som medfølger, mellom fem og 10 år. Det er bare registrerte brukere som kan endre innholdet på skjermen, som styres med Bluetooth. For å aktivere skjermen, vipper man dørskiltet i braketten for å tenne Bluetooth, og så kan man laste inn endringene på skjermen fra appen.

Med rammen på er Dory-skiltet 14,4 x 9,6 x 1,1 cm stort, og Dory kan roteres for vertikal eller horisontal visning av innhold.

Dory kan kjøpes i løpet av sommeren 2022, og kommer i en pakke med ramme inkludert for 1295 kr. Appen kan oppgraderes til en abonnementsversjon hvor man betaler i underkant av 20 kr måneden for tilgang til et større utvalg fonter, illustrasjoner og layout.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Fiks ny Ting (FiT).
Kan en laste inn bilde, der en kan skrive i underteksten hvem som bor der?

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
Nye lamper av gamle CD-er og fiskenett med 3D-print teknologi Lysprodusenten Signify introduserer en ny kolleksjon av 3D-printede lamper i gjenbrukte og gjenvinnelige materialer under navnet Philips MyCreation. 
Smart overvåkning og webkameraer Toucan Solutions lanseres i Norden med smarthjem-produkter.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend