TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Dory er ikke som ditt vanlige dørskilt

Du kan skrive hva du vil med E Ink.

forfatter
Publisert 06.01.22 - 16:02

De fleste dørskilt er statiske plater i plast, metall eller treverk, og kan ikke endres på når teksten er malt eller gravert på platen. Sånn er det ikke med Dory Sign, som er et dørskilt du styrer med en app.

Det norskutviklede dørskiltet er et resultat av Thomas Rambergs undring over hvorfor dørskilt flest er så kjedelig. Ramberg har over 25 års erfaring som designer, og fant etter hvert ut at han skulle forsøke seg på en mye kulere løsning. Et dørskilt som enkelt kan tilpasses familiesituasjonen. For hva skjer når den eldste flytter ut, eller man får et barn til? Da kjøper man et nytt dørskilt.

Det trenger man ikke med Dory.

Som er et dørskilt hvor tekst, grafikk og bilder i sorthvitt, vises på en 5,2-tommers skjerm med E Ink, elektronisk blekk. Innholdet på skjermen endres når man vil, med en app, og her er det bare fantasien som setter begresninger på innholdet. Man kan ønske velkommen til fest, melde fra om at man er ute et ærend, eller rett og slett lage en fin tegning som illustrerer hvem som bor her.

blikaas-sign-light kvass-table oak-sign walnut-sign to-psd-to-web.061 to-psd-to-web.023 slate-sign-b rainbow-sign
<
>
Treskjært ramme fra norske Kvass.

Dørskiltet kan utstyres med rammer i ulik design, som kan kjøpes separat, og enkelt klikkes på. Noen av de første rammene er designet av Sandra Blikås, Anti og Kvass, som har laget en treskjært ramme.

Rammen og skjermen sikres med en skrue som holder det hele faat i veggbraketten bak.

Siden E Ink kun bruker strøm når innholdet på skjermen oppdateres, er beregnet levetid på knappebatteriene som medfølger, mellom fem og 10 år. Det er bare registrerte brukere som kan endre innholdet på skjermen, som styres med Bluetooth. For å aktivere skjermen, vipper man dørskiltet i braketten for å tenne Bluetooth, og så kan man laste inn endringene på skjermen fra appen.

Med rammen på er Dory-skiltet 14,4 x 9,6 x 1,1 cm stort, og Dory kan roteres for vertikal eller horisontal visning av innhold.

Dory kan kjøpes i løpet av sommeren 2022, og kommer i en pakke med ramme inkludert for 1295 kr. Appen kan oppgraderes til en abonnementsversjon hvor man betaler i underkant av 20 kr måneden for tilgang til et større utvalg fonter, illustrasjoner og layout.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 kommentarer om “Dory er ikke som ditt vanlige dørskilt”

  1. Fiks ny Ting (FiT).
    Kan en laste inn bilde, der en kan skrive i underteksten hvem som bor der?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde