Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Sov godt til din egen musikk

Smart Home er mer enn bare tjuvalarmer og appstyrte lyspærer. Hvor stor bredden er, kan man se i Las Vegas, der CES 2024-messen offisielt åpner i dag.

Skrevet av / 09.01.24 - 10:49
CES 2024: Sov godt til din egen musikk

Smart Home er mer enn bare tjuvalarmer og appstyrte lyspærer. Hvor stor bredden er, kan man se i Las Vegas, der CES 2024-messen offisielt åpner i dag.

Men allerede før messen åpnet, kunne man få en forsmak på de utallige nye ideene. På CES Unveiled fant vi blant annet disse.

Ditt eget personlige lydspor

MyWaves er resultatet av mange års forskning på søvn og hjernen. Produktet består av en skanner som festes i pannen og registrerer hjernebølger mens du sover. Bølgene er like unike som fingeravtrykk, sier administrerende direktør JF Destexhe i myWaves. Hjernebølgene konverteres til et musikalsk lydspor som skal hjelpe deg til å sove bedre. Det var naturligvis ikke mulig å prøve apparatet på det travle messegulvet, men lydsporet, som er basert på hjernebølgene til selskapets grunnlegger, var i hvert fall behagelig å høre på.

JF Destexhe fra myWaves. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

For en mer praktisk tilnærming til søvn har man Motionsleep, en pute med syv innebygde airbags. Det handler ikke om drømmer – i drømmer – om å falle, men om snorking. Når Motionsleep-puten registrerer at du snorker, endrer den oppblåsningsgraden i puten slik at du skiftes til en stilling der du ikke snorker – og får en bedre nattesøvn.

Motionsleep er en pute som kan endre brukerens sovestilling – og dermed forhindre snorking. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

I en helt annen avdeling av det smarte hjemmet finner vi Profile, kjøkkenmaskinen du kanskje aldri trodde du trengte. Profile er en røykeovn for innendørs bruk. Ovnen, som ser ut som en forvokst mikrobølgeovn, røyker matvarene i ovnen, enten det er laks, kjøtt eller salt, på gammeldags vis ved hjelp av brennende sagflis. Men den gjør det uten å slippe ut røyklukt. Røyken i ovnen filtreres ut før du kan åpne ovnsdøren.
Det fungerte jo helt fint. Men hvor mange vil betale 1000 dollar og ofre en halv meter av kjøkkenborden for denne fornøyelsen?

(Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

I VR kan ingen høre deg skrike

Virtual Reality er en teknologi som har vært «på vei» i lang tid (faktisk skrev denne skribenten om virtuell virkelighet allerede i 1990). Men kanskje er tiden kommet?
På CES Unveiled møtte vi også det japanske selskapet Shiftall, som lager VR-utstyr. Utstyret ser ut som noe man forventer å finne i avdelingen for voksenleketøy, men er mer seriøst enn som så. Som de forklarte, er hjemmene i Japan små, og naboene er tett på. Men med deres støydempende mikrofon kan VR-møter holdes uten at andre kan høre hva som blir sagt.

Shiftall lager utstyr for VR-bruk. «Munnkurven» er en støydempende mikrofon som gjør det mulig å rope i den virtuelle verdenen uten å forstyrre naboene i den virkelige verden. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Og til slutt har vi snakket med Invoxia, som lager smartklokker for hunder. Eller rettere sagt; til eierne deres, slik at de kan følge med på hundens daglige aktiviteter. Hvor langt går Fido? Og får den firbente vennen en god natts søvn? Det smarte hundehalsbåndet som også har GPS, heter Minitailz. Vi kommer tilbake med en test.

Invoxia Minitailz er et smartbånd for hunder, som nå også finnes for små hunder (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B).

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Lyd & Bilde
Scroll to Top