Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Narwal Robotics lover enklere støvsuging

Det kinesiske selskapet Narwal lager robotstøvsugere, og de ser ut til å ha løst noen av de langhårede problemene.

Skrevet av / 10.01.24 - 21:30
CES 2024: Narwal Robotics lover enklere støvsuging

Utstillingshallene på CES-messen i Las Vegas er fylt med roboter. Og ikke minst støvsugere. Vi møtte blant annet det kinesiske selskapet Narwal Robotics, basert i Hongkong, men på vei inn på det skandinaviske markedet. De hadde noen ideer som virket originale.

 

Robotstøvsugere kan støvsuge gulvene automatisk uten at du trenger å gjøre noe som helst. Helt til de stopper eller det lille støvkammeret er fullt. Narwal-folkene hevder å ha løst problemene som oftest setter støvsugeren ut av spill. Kjernen er en spesiell utforming av trommelen som trekker støvet opp. Det betyr at hår automatisk transporteres til den ene siden av trommelen og havner i støvkammeret i stedet for å blokkere trommelen. Hvis det fungerer, ser det ut til å være en god idé for de av oss som har langhårede kjæledyr!

Les også Like, men likevel så ulike Hvor stor forskjell kan det egentlig være på robotstøvsugere som støvsuger og mopper gulvene dine? Disse fire deltakerne i høstens gruppetest er, overraskende nok, ganske ulike.

En annen funksjon som utstillerne var stolte av, var at støvet i kammeret komprimeres med vakuum, slik at roboten ikke trenger å tømmes så ofte.

PXL_20240109_190022429 PXL_20240109_185933400 PXL_20240109_190048261
<
>
I stedet for å sette seg fast, transporteres håret bort fra trommelen. (Foto: John Alex Hvidlykke)

Narwal-roboten er tilgjengelig i to versjoner: en standardmodell og en luksusversjon med en dokkinggarasje der støvbeholderen tømmes og moppekammeret fylles opp, slik at du slipper å tømme støvsugeren selv over lengre tid.

(Foto: John Alex Hvidlykke)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Scroll to Top