Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Anura MagicMirror overvåker helsen din

Smarte speil kan måle vitale tegn og oppdage helserisiko.

Skrevet av / 12.01.24 - 12:16
CES 2024: Anura MagicMirror overvåker helsen din

På CES 2024 kom vi over NuraLogix, et lite selskap fra Canada som fokuserer på smart helseteknologi. På messen hadde selskapet med seg sin splitter nye oppfinnelse, Anura MagicMirror, som i likhet med det magiske speilet fra Snøhvit kan fortelle sannheten om personen som speiles.

I dette tilfellet handler det ikke om hvem som er vakrest, men om helse, ettersom MagicMirror vil kunne måle en lang rekke vitale parametere, alt fra blodtrykk til puls og til og med mentalt stressnivå.

Speilet bruker Transdermal Optical Imaging-teknologi, som fungerer ved å analysere blodsirkulasjonen i ansiktet. På bare 30 sekunder kan MagicMirror samle inn data om brukerens blodtrykk, hjerte- og respirasjonsfrekvens, BMI, hjertefrekvensvariabilitet og til og med risikoen for å utvikle depresjon eller type 2-diabetes.

Teknologien skal også kunne vurdere risikoen for alvorlige tilstander som slag og hjerteinfarkt.

Anura MagicMirror måler 21,5 tommer i diagonalen og er som udgangspunkt ikke blot tænkt til hjemmebrug, men skal også kunne anvendes i kommercielle omgivelser såsom venteværelser i lægeklinikker, fitnesscentre og plejehjem.

Dog er det vigtigt at nævne, at MagicMirror endnu ikke har opnået certificering som medicinsk udstyr. Derfor er der stadig usikkerhed omkring den præcise nøjagtighed og pålidelighed af de data, spejlet leverer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Lyd & Bilde
Scroll to Top