TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Amazon’s stemmestyringsfunksjon kommer til Sonos-høyttalere

Til våren utvides Sonos smarte høyttalere med Amazons stemmeassistent Alexa

forfatter
Publisert 04.02.23 - 11:15

Det var et ambisiøst prosjekt for Sonos å få stemmestyringsfunksjoner på plass i deres høyttalere, da de hadde ambisjoner om å støtte flere stemmeassistenter samtidig. Når det endelig kom i 2017, var Alexa faktisk den første som ble støttet, men den ble ikke støttet i Skandinavia. Så vi måtte vente til de fikk fart på Google Assistant. Nå, bare 6 år senere, vil 27 nye land få tilgang til Amazon’s stemmeassistent, deriblant Norge.

Les også Sonos får stemmestyring Sonos One er smart-høyttaleren som ikke er låst fast til én bestemt taleassistent.

“Vi har sett hvor mye kundene setter pris på å kunne bruke Alexas populære og velkjente stemmekommandoer på sine Sonos-høyttalere for å blant annet strømme sin favorittmusikk og kontrollere andre enheter i hjemmet. Vi er veldig glade for å gi flere lyttere rundt om i verden tilgang til Alexa,” sier Joe van Zyl, Senior Director, Product Management.

Med stemmestyringsfunksjonen kan man for eksempel starte musikk; “Alexa, spill jazzmusikk”, legge til aktiviteter i kalenderen eller slå på lysene i et rom. Så lenge man ikke snakker norsk, for Alexa har fortsatt ikke lært andre språk enn engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk.

I USA finnes også Sonos sin egen stemmeassistent (Foto: Sonos)

Den internasjonale versjonen av Alexa støtter Amazon Music, Spotify og TuneIn for strømmet musikk og Amazon Prime Video og Netflix for strømmet film. Høyttalerne som vil få oppdateringen er Sonos Roam, Move, Arc, Beam, Five og One.

 

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Roboten flytter inn En luftrenserrobot som beveger seg i hjemmet og renser luften der det trengs. Kan det være noe?
Er luften ren? VINDSTYRKA er en ny og rimelig luftsensor fra Ikea, som kan måle luftkvaliteten i det smarte hjemmet.
Husqvarnas robotgressklippere trenger ikke kabel Husqvarna Nera robotklipperne trenger ikke kanttråd, og de fungerer i bratte skråninger.
Segways robotklipper ser hindre GPS-styrt robotklipper uten kanttråd med AI-teknikk.
Sonos lar deg snakke med Alexa Til våren utvides Sonos smarte høyttalere med Amazons stemmeassistent Alexa
Følg Lyd & Bilde