Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Amazon’s stemmestyringsfunksjon kommer til Sonos-høyttalere

Til våren utvides Sonos smarte høyttalere med Amazons stemmeassistent Alexa

Skrevet av / 04.02.23 - 11:15
Amazon’s stemmestyringsfunksjon kommer til Sonos-høyttalere

Det var et ambisiøst prosjekt for Sonos å få stemmestyringsfunksjoner på plass i deres høyttalere, da de hadde ambisjoner om å støtte flere stemmeassistenter samtidig. Når det endelig kom i 2017, var Alexa faktisk den første som ble støttet, men den ble ikke støttet i Skandinavia. Så vi måtte vente til de fikk fart på Google Assistant. Nå, bare 6 år senere, vil 27 nye land få tilgang til Amazon’s stemmeassistent, deriblant Norge.

Les også Sonos får stemmestyring Sonos One er smart-høyttaleren som ikke er låst fast til én bestemt taleassistent.

«Vi har sett hvor mye kundene setter pris på å kunne bruke Alexas populære og velkjente stemmekommandoer på sine Sonos-høyttalere for å blant annet strømme sin favorittmusikk og kontrollere andre enheter i hjemmet. Vi er veldig glade for å gi flere lyttere rundt om i verden tilgang til Alexa,» sier Joe van Zyl, Senior Director, Product Management.

Med stemmestyringsfunksjonen kan man for eksempel starte musikk; «Alexa, spill jazzmusikk», legge til aktiviteter i kalenderen eller slå på lysene i et rom. Så lenge man ikke snakker norsk, for Alexa har fortsatt ikke lært andre språk enn engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk.

I USA finnes også Sonos sin egen stemmeassistent (Foto: Sonos)

Den internasjonale versjonen av Alexa støtter Amazon Music, Spotify og TuneIn for strømmet musikk og Amazon Prime Video og Netflix for strømmet film. Høyttalerne som vil få oppdateringen er Sonos Roam, Move, Arc, Beam, Five og One.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

Markedets mest effektive rengjøringsverktøy

To beholdere i én airfryer

Sommerlig utekjøkken fra IKEA

Frittstående oppvaskmaskin i rustfritt stål

Er din Philips Hue berørt?

Airfryer på 11 liter – eller 2 x 5,5 liter

Ny luftvarmepumpe fra LG

Electrolux stangstøvsuger av resirkulert materiale

Trådløs lading som ikke synes

Smarte gressklippere til lav pris

0
Scroll to Top