Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Smålekkert systemkamera

Olympus stilige PEN E-PL9, har 4K-video og er koblet til mobilen med Bluetooth.

Skrevet av / 07.02.18 - 08:49
Smålekkert systemkamera

For alle som elsker å ta bilder, er ikke mobilen alltid det beste valget. Det er lettere å få finere bilder, og slippe kreativiteten løs med et skikkelig kamera. Det lille og må vi medgi, ganske snasne PEN E-PL9, er et sånt kamera som både ber om å får være med ut og er lett å ha med.

Kameraet er så lite at det får plass i vesken, eller jakkelomme, men er pakket med mange funksjoner.

Olympus har derfor forsøkt å gjøre kameraet enkelt å bruke.

Les testen av Olympus PEN-F

Bluetooth

Det har ikke mange knapper, og mye av betjeningen foregår med den vippbare pekeskjermen. Akkurat som på mobilen. Det kan være oppkoblet til mobilen med Bluetooth, slik at man kan overføre bilder for deling på nett. Også når kameraet er slått av.

Kameraet har flere filtereffekter for kreativ utfoldelse. Det har også automatiske scenevalg slik at kameraet hele tiden tilpasser seg motivet. Da trenger man ikke å gjøre andre innstllinger enn å velge utsnitt med den kompakte 14-42mm zoomen.

Man kan dypdykke i tekniske innstillinger med Advanced Photo mode, hvis man føler seg ekstra inspirert, og kameraet kan ta opp 4K-video som man kan vise på tv-en i stuen.

Her er det også mulig å ta små filmklipp som kan settes sammen til korte filmer, og med Live Composite kan man ta bilder av stjernehimmelen uten at kameraet overeksponerer og gir deg alt for lyse bilder.

Kjent teknikk

PEN E-PL9 er basert på Olympus OMD EM10 III, men uten søkeren og pakket inn i et slankere og mer kompakt kamera. Det mangler den samme femaksers bildestabilisatoren, den fikk ikke Olympus plass til. I steden har kameraet en treaksers stabilisator, som hjelper deg å få skarpe bilder på lengre lukkertider.

En innebygget blits finnes også. Kameraet har 121-punkters autofokus, en velprøvde 16 megapiksler bildebrikke, og Olympus nye Truepic VIII bildeprosessor.

Les testen av perfekte reisekameaer

Pris

Pen-kameraet er i salg fra mars, til 6000 kr, eller 7499 kr med den fine 14-42mm F3.5-5.6 zoomen på bildet. Det leveres i sølv, trukket i sort, hvitt eller brunt kunstskinn.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top