Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Skotsk høyttaler med sportstuning

Fyne Audio har sendt en spesialtunet utgave ut på gaten.

Skotske Fyne Audio har laget en spesialutgave av en av sine populære høyttalere. Som etter distributøren Medlyds utsagn svarer til, når Mercedes oppgraderer bilene timedl AMG-tuning, med en voldsom motor og et oppstrammet karrosseri.

For å fortsette bilanalogiene har Fyne Audio tatt karosseriet – det vil si kabinettene – fra den alminnelige F502, og så er motoren – altså høyttalerenhetene – hentet fra storebroren F702. Og oppstrammingen under karosseriet – kabinettene – har skjedd ved å bruke noen dyre delefilterkomponenter, og den avanserte bassrefleksporten fra F700-serien.

Resultatet heter Fyne Audio F502SP, og den er utstyrt med en 8″ IsoFlare koaksialenhet med magnesiumdiskant,  neodymiummagnet og multifiber mellomtone. Samt en ren 8″ multifiber bassenhet.
Enhetene er plassert i et refleksavstemt kabinett med Fyne Audios egenutviklede BassTrax refleksport, som er konstruert slik at den minimerer stående bølger mest mulig.

F502Sp fås i to forskjellige utførelser: Høyglans hvit eller sort, som koster 39.995 kr, mens utgaven med ekte trefiner i høyglans valnøtt koster 44.995 kr for et par.

Fakta:
Dimensjoner (HxBxD): 110 cm x 33,8 cm x 38 cm
Vekt: 30,4 kg
Delefrekvenser: 250Hz & 1,7 kHz
Følsomhet: 92 dB
Frekvensområde: 30 Hz – 34 kHz
Impedans: 8 ohm

Annonse

stereofil.no

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.