Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

SIGMA 20mm F2 DG DN

Denne har vi troen på, sjekk om den passer ditt kamera.

Skrevet av / 12.02.22 - 10:00
SIGMA 20mm F2 DG DN

Etter testen av Sigma fp L, det eksentriske speilløse kameraet som ikke er som andre kameraer, fikk jeg igjen sansen for Sigmas optikk. De er bedre bygget enn mye annet, har meget god optisk ytelse, også er de ikke latterlig dyre.

Derfor har jeg troen på den nye 20mm F2 DG DN, som er tilpasset Sony-fullformatkameraer med E-fatning, og Leica og Panasonics fullformatkameraer med L-fatning.

Les også Det aller minste fullformatkameraet Sigma fp L kan gi deg de skarpeste bildene du har sett. Det er likevel ikke sikkert at det er kameraet for deg.

20mm brennvidde er veldig bredt, og det kompakte objektivet med f2 i lysstyrke, bør være perfekt til landskap og astrofotografering. Blant mye annet.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Kim Jenssen 2
SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Kim Jenssen

Det er kompakt og lett, 370g og kun 72,4 mm langt, og sånn sett er det også egnet til gatefotografering, for de som trenger en skikkelig vidvinkel.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Aya Iwasaki 2
SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Aya Iwasaki

Det har fått Sigmas Super Multi-Layer Coating og Nano Porous Coating (NPC), som demper reflekser og ghosting (skyggebilder), og objektivet er bygget i metall.

Innvendig har det tre asfæriske linseelementer, et SLD-element og et FLD-element som hindrer felibrytning og aberrasjoner, og skal sørge for jevn skarphet helt ut i de ytterste hjørnene av bildet.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Adam Klingeteg 1
SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary Adam Klingeteg

Sigma-objektivet er priset til 8000 kr.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top