Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Enda bedre alt-i-ett-skjerm fra Samsung

Samsung Smart Monitor M8 er fullspekket med uunnværlig utstyr for skrivebordet, pluss høyere lysstyrke for kravstore TV-tittere. Og selvsagt 4K.

Skrevet av / 31.03.22 - 08:00
Enda bedre alt-i-ett-skjerm fra Samsung

Samsung har tydeligvis høstet en viss suksess med sine smart-monitorer, som er en hybrid mellom PC-skjerm og TV.

Da Audun Hage testet Smart Monitor M7 i fjor, var han veldig begeistret over 32-tommerens allsidighet og brukervennlighet. Ikke bare hadde den 4K-oppløsning og innebygd smart-TV-funksjoner; med innebygd Wi-Fi og Bluetooth kunne den kobles til internett, og kjøre alle programmene i Microsoft Office 365 skytjenester, helt uten noen PC. Du trenger bare et trådløst tastatur og mus i tillegg. Selvsagt kan du også koble til en PC, inkludert laptop via USB-C. 

Samsung Smart Monitor M83 LB scaled 1
Samsung Smart Monitor M8 trenger egentlig bare et trådløst tastatur og mus, for å kunne gjøre enkle arbeidsoppgaver.

Forenkler hjemmekontoret

Den nye, slanke toppmodellen M8 kan også alt dette. Laget for å forenkle hjemmekontoret trenger den ingen PC for å kobles til ulike enheter. Som nevnt kan den brukes mot ulike apper for kontoret, den kan kobles trådløst til en printer på samme nettverk, og du kan bruke tastatur og mus trådløst tilkoblet skjermen. Du kan også koble til en PC til USB-C eller micro-HDMI, eller til og med trådløst.

Les også TV og PC-monitor i ett! Hjemmekontor, eller bare gjemmekontor? Denne skjermen duger til begge deler!

Smart TV med høyere lysstyrke

I tillegg har M8 den høyere lysstyrke. Der Audun var litt skuffet over den begrensede lysstyrken på M7 (250 nits), som dermed manglet en del trøkk – spesielt på HDR-innhold, så har M8 fått 400 nits. Dette bør kunne gi vesentlig bedre innlevelse når man gamer eller ser filminnhold i HDR. 

Samsung Smart Monitor M8 stand
Skjermen kan både vippes og justeres i høyden. Foto: Samsung

Skjermen har også adaptiv bildejustering, som automatisk justerer skjermens lysstyrke og fargetemperatur, med lysforholdene i rommet. Den står på et justerbart stativ med vippefunksjon, som skal øke fleksibiliteten. Og der hvor M7 bare kunne vippes men ikke heves eller senkes, kan du begge deler med M8. 

M8 har innebygd smart-TV-funksjoner, med tjenester som Netflix, Amazon Prime, Disney + og Apple TV direkte innebygd i skjermen.

Samsung Smart Monitor M8 cam LB scaled 1
SlimFit Cam sitter elegant på toppen av skjermen, festet med magneter. Foto: Samsung

Kamera og mikrofon

Web-kameraet SlimFit Cam følger med i esken, dette festes via magneter til monitoren. Kameraet har ansiktssporing og automatiske zoomfunksjoner, som raskt identifiserer og fokuserer på ansikt på skjermen. Funksjonen kan følge og fange ansiktet til en individuell foredragsholder, som skal kunne forenkle presentasjoner eller videokonferanser. I tillegg støtter skjermen videochat-apper som Google Duo, som lar brukere jobbe eksternt eller delta på videokonferanser hjemme eller på jobb. Igjen, uten å trenge en PC. For Teams og Zoom må du nok likevel ha PC.

En såkalt Far Field Voice-mikrofon følger også med. Foruten å kunne brukes til videokonferanser, kan den kontrollere enheter som Bixby og Amazon Alexa ved hjelp av talekommandoer. Med Always On Voice-funksjonen aktivert kan du få opp anropsinformasjon på skjermen, også når skjermen er av.

Samsung Smart Monitor M85 LB scaled 1
Innebygd smart-TV-hub gjør at Smart Monitor M8 også fungerer som en TV. Foto: Samsung

Samsung Smart Monitor M8: Tilgjengelighet og pris

Skjermen kan forhåndsbestilles fra midten av april, med veiledende pris fra 8.990 kroner.

Les mer (engelsk)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top