Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Navimow I-serien lover smarte gresklippere til lav pris

Segway-gressklippere hopper over kabelen og bruker hybridnavigasjon for å finne veien rundt i hagen.

Skrevet av / 01.03.24 - 16:04
Navimow I-serien lover smarte gresklippere til lav pris

Som vi tidligere rapporterte kommer den en ny I-serie med robotgresklippere fra Segway. Modellen vi hadde hørt om den gangen var Navimow i108, men ved den offisielle lanseringen viste det seg at det også fantes en enda billigere Navimow i105-modell. Nå begynner vi å snakke om priser som gjør at de som tidligere har vært interessert, men syntes det var litt for dyrt, kanskje kan slå til.

Les også Robotgressklipper til budsjettpris Robotgressklipper med satellittstyrt presisjon til en rimelig pris.

Tidligere modeller har vært beregnet på større hager i landlige områder, og den større kapasiteten er kostbar. De nye modellene er beregnet på huseiere i forstedene med relativt små hager. Klipperne er i utgangspunktet identiske bortsett fra kapasiteten, der i108 kan håndtere opptil 800 kvadratmeter, mens i105 med sitt mindre batteri skal kunne håndtere 500 kvadratmeter plen.

På toppen er det en tydelig knott for justering av klippehøyden (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home).

I tillegg til den attraktive prisen er nyheten i serien den intelligente hybridnavigasjonen. Den kompletterer GPS-navigasjonen med et AI-drevet kamera som kan finne ut hvor den befinner seg ved hjelp av visuelle landemerker. Dermed unngår man problemer når gressklipperen ikke har fri sikt til satellittene.

Automatisk generert kart over hagen (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Demonstrasjonen viste hvordan du ikke engang trenger å kjøre gressklipperen manuelt for å kartlegge hagen ved første gangs bruk. Det er bare å kjøre gressklipperen til en langside av plenen og trykke på «auto». Navimow-gressklipperen kjørte automatisk rundt banen og viste deretter et komplett kart. Dette fungerer i hvert fall når det er en tydelig visuell grense mellom hvor det skal klippes og hvor det ikke skal klippes.

Klipperen er værbestandig og har kraftige drivhjul (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home).

Takket være det intelligente kameraet kan I-Series ifølge Segway gjenkjenne dobbelt så mange objekter som konkurrentene og unngå dem under klippingen. Så lenge objektet, eller hullet for den saks skyld, har en kontrastfarge som skiller seg fra gresset, skal gressklipperen kunne identifisere det som et fremmedlegeme.

Det som ikke fremheves så mye i markedsføringen, men som imponerte oss stort, er hvor stillegående den er. Den bråker ikke mye mer enn en elektrisk tannbørste, noe alle naboene sikkert vil sette pris på.

Gressklipperen kan også utstyres med tilbehør som en «garasje» for å beskytte den under lading og en 4G-modul hvis du ikke har Wi-Fi-dekning i hele hagen.

Pris og tilgjengelighet

Begge gressklipperne kan kjøpes nå. Segway Navimow i105 er tilgjengelig i de største byggevarehusene i Skandinavia for 11 999 kr. Navimow i108 koster 15 999 kr og kan kjøpes hos autoriserte forhandlere på deres hjemmeside.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top