YouTube forbedrer musikksøket

Søk etter artist, og de mest populære låtene og spillelistene dukker opp.

Google ønsker med strømmetjenesten YouTube å gjøre musikkavspilling enklere og dermed ta andeler av strømmemarkedet.

Søker du etter en kjent artist på desktopversjonen av YouTube, vil du nå se en ny spalte på høyre side. Denne viser som standard de mest kjente sangene av denne artisten, med linker til tilhørende YouTube-video. På toppen er et miniatyrbilde som gir snarvei til en egendefinert spilleliste, hvor du kan høre på alle sangene i strekk.

Det gjøres ikke forskjell på offisielle og uoffisielle musikkvideoer, så du risikerer å finne musikkvideoer og andre snutter laget av fans. Her måles det kun etter antall strømminger!

Det finnes også en seksjon for relaterte artister, som gjør det enklere å oppdage ny musikk. En egen fane for album gir deg oversikten over albumutgivelser, med den nyeste først. Klikk på albumet, og du får opp en spilleliste med alle låtene som finnes på YouTube fra denne albumutgivelsen. Denne oversikten finnes imidlertid ikke for alle artister.

Reklame
Du må regne med å måtte se noen reklamesnutter når du tråler igjennom musikk på denne måten. Det ryktes derimot at Google jobber med en reklamefri abonnementsversjon av YouTube, som har til hensikt å ta opp kampen med Spotify, Rdio, Wimp og den nye Beats Music-tjenesten.

youtube.com

Les videre
Exit mobile version