Search
Generic filters

Wimp HiFi er ett år i dag

Hellbillies og Highasakite topper HiFi-listen det første året.

Wimp HiFi, som gir musikkstrømming i ekte CD-kvalitet, ble lansert i Norge, Sverige og Danmark 1. oktober 2013. Denne høsten forberedes lansering i USA og Storbritannia under navnet TIDAL.

I dag fyller HiFi-tjenesten ett år.

– Etterspørselen etter HiFi-lyd har vært enda større enn vi opprinnelig forestilte oss, men når du ser på markedsutviklingen er det egentlig ganske naturlig, sier administrerende direktør i Wimp Andy Chen. – Streaming handlet fra starten i 2010 om tilgang til hva som helst hvor som helst og musikk over alt. I Wimp har vi alltid skilt oss litt ut med vår redaksjonelle tilnærming og ønske om å sette musikken i sentrum. Nå ser vi også en tydelig ny fase i markedsutviklingen, der forbrukere igjen stiller større krav til kvalitet, både lyd, bilde, og sammenheng. Det er vi opptatt av å levere med Wimp, fra HiFi-lyd til HD-musikkvideo til vårt integrerte musikkmagasin. Vi tar sikte på å maksimere lytteopplevelsen, sier Chen.

Ett år med HiFi – mest spilte norske artister

HiFi Ikke HiFi
1 Hellbillies 1 Kurt Nilsen & Kringkastingsorkesteret
2 Highasakite 2 Donkeyboy
3 Morten Harket 3 Ylvis
4 Kari Bremnes 4 Maria Mena
5 Thomas Dybdahl 5 Morten Harket
6 Todd Terje 6 Broiler
7 Bernhoft 7 Bjørn Eidsvåg
8 Stein Torleif Bjella 8 Thomas Dybdahl
9 Röyksopp & Robyn 9 Highasakite
10 Sivert Höyem 10 Hellbillies

 

Hellbillies og Highasakite topper
Av norske artister er Hellbillies mest spilte i Wimp HiFi dette året, hvor Highasakite ligger som nummer to. På listen over mest spilte album finner vi igjen Highasakite, på en førsteplass med albumet ”Silent Treatment”, etterfulgt av Lorde med ”Pure Heroine” og Daft Punk med ”Random Access Memories”. Når det gjelder lytting innen de ulike sjangrene viser analysen at det spilles relativt mye mindre pop i HiFi-kvalitet, mens det derimot spilles mer rock, indie, jazz og klassisk.

– Det er spesielt artig at nettopp Hellbillies har truffet så godt for det HiFi-lyttende publikum, da de selv har vært gode ambassadører for denne tjenesten fra første stund. Hellbillies har en stor og trofast tilhengerskare over hele landet, og selv om de for mange forbindes mest som et fabelaktig liveband, vitner dette om at deres fans også er lyttere med sans for det gode album og den gode lyd, sier Bjørn Hammershaug, musikkredaktør i Wimp. – Vi ser også at et band som Highasakite appellerer spesielt godt til våre HiFi-kunder, med sitt detaljrike og finstemte uttrykk. Highasakite har laget et helstøpt album som bør lyttes til i sin helhet, noe som går spesielt godt hjem til de som bruker HiFi, sier Hammershaug.

– Vi legger ned mye jobb og ressurser i innspilling, miks og mastering, for at det skal låte best mulig. Vi er derfor veldig glad for at Wimp lanserte en HiFi-løsning. Nå som CD-salget stuper, er dette ekstra viktig! Når en innspilling komprimeres ned til en dårligere kvalitet, mister man både dynamikk og frekvensområde. Wimp HiFi behandler låtene med langt større rettferdighet enn tjenester med lavere kvalitet. Det er utrolig stas at vi topper lista blant de som velger Wimp HiFi, uttaler Hellbillies, i den samme pressemeldingen.

wimp.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.