Strømming

Hellbillies og Highasakite topper HiFi-listen det første året.
Annonse
Annonse
forfatter

Wimp HiFi, som gir musikkstrømming i ekte CD-kvalitet, ble lansert i Norge, Sverige og Danmark 1. oktober 2013. Denne høsten forberedes lansering i USA og Storbritannia under navnet TIDAL.

I dag fyller HiFi-tjenesten ett år.

– Etterspørselen etter HiFi-lyd har vært enda større enn vi opprinnelig forestilte oss, men når du ser på markedsutviklingen er det egentlig ganske naturlig, sier administrerende direktør i Wimp Andy Chen. – Streaming handlet fra starten i 2010 om tilgang til hva som helst hvor som helst og musikk over alt. I Wimp har vi alltid skilt oss litt ut med vår redaksjonelle tilnærming og ønske om å sette musikken i sentrum. Nå ser vi også en tydelig ny fase i markedsutviklingen, der forbrukere igjen stiller større krav til kvalitet, både lyd, bilde, og sammenheng. Det er vi opptatt av å levere med Wimp, fra HiFi-lyd til HD-musikkvideo til vårt integrerte musikkmagasin. Vi tar sikte på å maksimere lytteopplevelsen, sier Chen.

Ett år med HiFi – mest spilte norske artister

HiFi Ikke HiFi
1 Hellbillies 1 Kurt Nilsen & Kringkastingsorkesteret
2 Highasakite 2 Donkeyboy
3 Morten Harket 3 Ylvis
4 Kari Bremnes 4 Maria Mena
5 Thomas Dybdahl 5 Morten Harket
6 Todd Terje 6 Broiler
7 Bernhoft 7 Bjørn Eidsvåg
8 Stein Torleif Bjella 8 Thomas Dybdahl
9 Röyksopp & Robyn 9 Highasakite
10 Sivert Höyem 10 Hellbillies

 

Annonse

Hellbillies og Highasakite topper
Av norske artister er Hellbillies mest spilte i Wimp HiFi dette året, hvor Highasakite ligger som nummer to. På listen over mest spilte album finner vi igjen Highasakite, på en førsteplass med albumet ”Silent Treatment”, etterfulgt av Lorde med ”Pure Heroine” og Daft Punk med ”Random Access Memories”. Når det gjelder lytting innen de ulike sjangrene viser analysen at det spilles relativt mye mindre pop i HiFi-kvalitet, mens det derimot spilles mer rock, indie, jazz og klassisk.

– Det er spesielt artig at nettopp Hellbillies har truffet så godt for det HiFi-lyttende publikum, da de selv har vært gode ambassadører for denne tjenesten fra første stund. Hellbillies har en stor og trofast tilhengerskare over hele landet, og selv om de for mange forbindes mest som et fabelaktig liveband, vitner dette om at deres fans også er lyttere med sans for det gode album og den gode lyd, sier Bjørn Hammershaug, musikkredaktør i Wimp. – Vi ser også at et band som Highasakite appellerer spesielt godt til våre HiFi-kunder, med sitt detaljrike og finstemte uttrykk. Highasakite har laget et helstøpt album som bør lyttes til i sin helhet, noe som går spesielt godt hjem til de som bruker HiFi, sier Hammershaug.

– Vi legger ned mye jobb og ressurser i innspilling, miks og mastering, for at det skal låte best mulig. Vi er derfor veldig glad for at Wimp lanserte en HiFi-løsning. Nå som CD-salget stuper, er dette ekstra viktig! Når en innspilling komprimeres ned til en dårligere kvalitet, mister man både dynamikk og frekvensområde. Wimp HiFi behandler låtene med langt større rettferdighet enn tjenester med lavere kvalitet. Det er utrolig stas at vi topper lista blant de som velger Wimp HiFi, uttaler Hellbillies, i den samme pressemeldingen.

wimp.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.