Search
Generic filters

Sonys musikktjeneste blir global

Sonys musikktjeneste med tilgang til over 15 millioner sanger er nå tilgjengelig for iPhone og iPod Touch.

Musikktjenesten Music Unlimited fra Sony Network Entertainment har til nå vært forbeholdt Sony-produkter som PlayStation3, PlayStation Vita, Bravia-TV-er og nettbrett og mobiler med operativsystem fra Android. Fredag 25. mai lanserte Sony en gratis musikkapp til iPhone og iPod Touch, noe som gjør musikktjenesten enda mer tilgjengelig.

Sony Music Unlimited ble første gang lansert i USA desember 2010, men går nå globalt. Katalogen har etter hvert vokst seg til å inkludere alle de største amerikanske og internasjonale musikkselskap, og rommer nå rundt 15 millioner sanger. Omtrent på størrelse med Spotify, altså. Tjenesten er nå tilgjengelig i hele Skandinavia.

To abonnementsplaner
På samme måte som med Spotify og Wimp kan du spille musikk direkte hvor som helst og når som helst, selvsagt forutsatt at du er tilkoblet internett. For 49 kroner i måneden får du spille kun musikk du selv eier, mens de som betaler 89 kroner får tilgang på hele biblioteket til Sony.

Sony håper selvsagt å ta markedsandeler fra Spotify internasjonalt og Wimp i Norge. Så spørs det hvorvidt de kan true de allerede godt etablerte tjenestene.

Båndbredde
Vårt ankepunkt: Båndbredden på musikken. Vi snakker 48kbps AAC+. Riktignok er AAC+ en vesentlig bedre kodek enn vanlig AAC, og da følgelig også MP3. Men 48kbps er for lite for folk som hører musikk gjennom et gjennomsnittlig bra hi-fi-anlegg. Gjennom en bærbar bordradio blir det nok greit nok, men noe i nærheten av CD-kvalitet vil det aldri kunne bli.

Norske Wimp prøvde seg i begynnelsen på å tilby musikk utelukkende i 64kbps AAC+, men måtte etter hvert innse at det slettes ikke var nok til gi tilstrekkelig lydkvalitet. Derfor kan man nå velge mellom 64kbps AAC+ og 256kbps AAC. Sony kan ikke regne med å ta store markedsandeler med så laber båndbredde.

Tjenesten kan prøves kostnadsfritt i 30 dager.

sonyentertainmentnetwork.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.