Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sonys musikktjeneste blir global

Sonys musikktjeneste med tilgang til over 15 millioner sanger er nå tilgjengelig for iPhone og iPod Touch.

Skrevet av / 29.05.12 - 10:15
Sonys musikktjeneste blir global

Musikktjenesten Music Unlimited fra Sony Network Entertainment har til nå vært forbeholdt Sony-produkter som PlayStation3, PlayStation Vita, Bravia-TV-er og nettbrett og mobiler med operativsystem fra Android. Fredag 25. mai lanserte Sony en gratis musikkapp til iPhone og iPod Touch, noe som gjør musikktjenesten enda mer tilgjengelig.

Sony Music Unlimited ble første gang lansert i USA desember 2010, men går nå globalt. Katalogen har etter hvert vokst seg til å inkludere alle de største amerikanske og internasjonale musikkselskap, og rommer nå rundt 15 millioner sanger. Omtrent på størrelse med Spotify, altså. Tjenesten er nå tilgjengelig i hele Skandinavia.

To abonnementsplaner
På samme måte som med Spotify og Wimp kan du spille musikk direkte hvor som helst og når som helst, selvsagt forutsatt at du er tilkoblet internett. For 49 kroner i måneden får du spille kun musikk du selv eier, mens de som betaler 89 kroner får tilgang på hele biblioteket til Sony.

Sony håper selvsagt å ta markedsandeler fra Spotify internasjonalt og Wimp i Norge. Så spørs det hvorvidt de kan true de allerede godt etablerte tjenestene.

Båndbredde
Vårt ankepunkt: Båndbredden på musikken. Vi snakker 48kbps AAC+. Riktignok er AAC+ en vesentlig bedre kodek enn vanlig AAC, og da følgelig også MP3. Men 48kbps er for lite for folk som hører musikk gjennom et gjennomsnittlig bra hi-fi-anlegg. Gjennom en bærbar bordradio blir det nok greit nok, men noe i nærheten av CD-kvalitet vil det aldri kunne bli.

Norske Wimp prøvde seg i begynnelsen på å tilby musikk utelukkende i 64kbps AAC+, men måtte etter hvert innse at det slettes ikke var nok til gi tilstrekkelig lydkvalitet. Derfor kan man nå velge mellom 64kbps AAC+ og 256kbps AAC. Sony kan ikke regne med å ta store markedsandeler med så laber båndbredde.

Tjenesten kan prøves kostnadsfritt i 30 dager.

sonyentertainmentnetwork.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top