Ny Springsteen-plate! «American Beauty»

Med "American Beauty" fortsetter The Boss trenden fra det siste tiåret med svært hyppige utgivelser.
Annonse
Annonse
forfatter

I forbindelse med den årlige «Record Store Day» slapp Bruce Springsteen den 19. april EP-en «American Beauty». Vinylplaten inneholder fire tidligere uutgitte sanger spilt inn i hans hjemmestudio som han igjen trakk frem i lyset i forbindelse med «High Hopes».

«Record Store Day» er en organisasjon som arbeider for å opprettholde og støtte de få gjenværende fysiske platebutikkene som fortsatt eksisterer. I den forbindelse er det blitt tradisjon at artister utgir spesialalbum i et begrenset opplag. Bruce Springsteen har gjort dette to ganger tidligere med «Dream Baby Dream» og «Wrecking Ball». Begge EP-er i et begrenset opplag – og kun på vinyl. Det helt unike med «American Beauty» er at den inneholder kun uutgitte sanger; og etter mange gjennomlyttinger kan vi ikke forstå at 2-3 av dem ikke havnet på «High Hopes» i stedet for flere av albumets svake sanger.

Tittelsporet er en klassisk, intens Springsteen-rocker som minner en del om riffet til «My Lucky Day», mens vi på «Hey Blue Eyes» møter Springsteen på sitt mest følsomme og politiske. «Hurry Up Sundown» vil ikke bare få deg i godt humør, men også få rockefoten til å trampe med!

Springsteenamerican

Coveret til The Boss’ siste plate. En sjeldenhet at han selv ikke figurere på coveret. 

Annonse

Med Springsteens egne ord:

«American Beauty is a collection of songs I cut at home. Upon revisiting them for High Hopes I recognized their potential and Ron Aniello and I worked on them until we’d turned them into the music before you. In the song “American Beauty,” I get to sing in a part of my range I don’t often visit and that along with its ‘guitar wall of sound’ gives it a little ‘exile on E Street’ power. “Mary Mary” is a lovely mystery, a small piece of heartbreak poetry that sneaks up on you with its slippery groove, punctuated string section and spectral lyrics. It came closest to making the High Hopes cut. “Hurry Up Sundown” is a fun piece of modern power pop, while “Hey Blue Eyes” rounds out the EP with one of my darkest political songs. Written during the Bush years, it’s a metaphor for the house of horrors our government’s actions created in the years following the invasion of Iraq. At its center is the repressed sexuality and abuse of power that characterized Abu Ghraib prison. I feel this is a shadow we as a country have yet to emerge from.»

Lyd & Bilde er seg selvsagt sitt store samfunnsansvar bevisst, og reiser i morgen over dammen til «Sambandsstatene» for å overvære Springsteens konsert under årets Jazz Fest i New Orleans.

En fyldig reportasje kommer på nettet og i sommerutgaven. Du kan lese om vårt forrige besøk på Jazz Fest (2012) her!

P1000095

Annonse

Bruce Springsteen og Little Steven under New Orleans Jazz and Heritage Festival, 2012.

Under Springsteen pågående High Hopes turné, spilte han i Charlotte (North Carolina) inn en video for tittelsporet på den nye platen. Legg merke til at Little Steven er fraværende; han er opptatt i Norge med innspillingen av tredjesesongen av «Lilyhammer» . MEN, fortvil ikke, Tom Morelle («Rage Against the Machine») er med på turneen – så visst ingen dårlig «erstatter». En turné som startet i Cape Town, Sør-Afrika den 26. januar, før den fortsatte til Australia og New Zealand.

Den siste måneden har Springsteen og hans «The E Street Band» (som nylig ble innlemmet i «Rock & Roll Hall of Fame») spilt på hjemmebane i USA, primært på steder de sjelden besøker, og med en så radikal omstokking og nyskapende setliste hver eneste kveld som vi vel nesten ikke har sett maken til – selv fra The Boss!

Absolutt ingen datoer er så langt annonsert for Europa i sommer/høst, men vi antar at han kommer over dammen til høsten, i tilfellet blir det første gang han ikke besøker Europa i forbindelse med et nytt album siden 1978 med «Darkness on the Edge of Town» (i tillegg til Nebraska (1982) som han overhodet ikke turnerte med).

Du kan se videoen til tittelsporet her:

Annonse

Les mer om Bruce Springsteen på hans hjemmeside.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.