Ny musikktjeneste analyserer sangene

En japansk musikktjeneste gir dypere innsyn inn i strukturen og rytmen til sanger.
Annonse
Annonse
forfatter

Den japanske tjenesten Songle analyserer musikkspor som ligger på nettet og avdekker deres akkorder, rytmer, melodier og repetisjoner. Du kan se strukturen av en sang og hoppe umiddelbart til refrenget om ønskelig. Søk etter musikk basert på akkorder, rytmer og melodistrukturer, som for eksempel alle sanger med akkordmønsteret D, A og G. Sangens kjerneelementer blir enkelt visualisert.

– Dette er et utstillingsvindu for aktiv musikklytting, sier grunnlegger av Songle, Dr. Masataka Goto, leder for Media-integreringsgruppa på informasjonsteknologisk avdeling ved japanske Advanced Industrial Science and Technology (AIST). – Lyttere kan bla i sanger, fortsetter han.

I årevis har man forsøkt å komme inn i musikkens struktur, slik at man kan lage lydbaserte fingeravtrykk, blant annet for hjelpe til med å automatisere anbefalinger til lytteren – den hellige gral innen musikkhandel. Musikere kan dessuten bruke dette til å bli inspirert i sin egen sangskriving. Bare pass på – veien er kort fra inspirasjon til plagiat!

Tjenesten fungerer ved at brukeren sender linker til spor som ligger på nettet, og Songle analyserer dem i løpet av 5-10 minutter, og lagrer deretter metadataene i sin database. Selve musikken blir derimot ikke kopiert. Tjenesten, som ble lansert i Japan i august, har analysert rundt 80.000 sanger så langt.

Songle har en innebyggbar spiller som kan bygges inn i nettsiden som inneholder en sang. Her vises låtstrukturen grafisk. Lytterne kan også gi egne rettelser til analysene, og dermed øke nøyaktigheten.

Annonse

Sjekk for eksempel ut Aerosmiths ”Back in the Saddle”.

Kilde: Wired.com
songle.jp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.