Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Musikken er alltid for hånden

Den norske musikktjenesten Wimp er nå en del av Logitechs Squeezebox-serie.

Skrevet av / 25.10.10 - 08:29
Musikken er alltid for hånden

Vi har over en lengre periode testet to av Logitechs Squeezebox produkter. Dette gjelder Radio og den såkalte Squeezebox Touch. Begge disse produktene har vi testet tidligere, men forskjellen nå er at den norske musikktjenesten Wimp er blitt en del av produktets mange muligheter.

Alltid musikk
For den som ennå ikke har fått dette med seg. Wimp er en norsk abonnementstjeneste på musikk omtrent som det svenske Spota. Det er noen forskjeller på de to tjenestene, men det skal vi ikke komme inn på her. Vi skal imidlertid se nærmere på hvordan Wimp fungerer på de to Logitech-produktene. Oppsettet er ganske likt uansett om du bruker Radio eller Squeezebox Touch. Verd å gå inn i menyen og velge ”Mine Tjenester” finner du applikasjonen. Det neste du må gjøre er å opprette en Wimp-konto hvis du ikke har dette fra før. Verre enn dette er det ikke. Til deg som er ny vil et abonnement på Wimp gi deg to gratismåneder og deretter koster det deg 99 kroner pr. måned. Ikke en ublu pris i og med at du får tilgang til et hav av musikk for under det ett enkelt album koster i butikken. Når oppsettet er gjort vi begge enhetene nå kunne streame musikk uten at du trenger å koble det opp mot noe annet enn ditt trådløse bredbånd. Du trenger med andre ord ikke forholde deg til noen annen datamaskin når du bruker Wimp.

Brukervennlig
Fordelen med Wimp er etter min mening at du i tillegg til all musikken også får redaksjonelle anbefalinger for musikken. En annen kul ting er at du får anbefalinger om spillelister som passer deg. Dette gjelder selvfølgelig også enkeltlåter. En ting vi satt pris på er at du beholder informasjon som du tidligere har lagt inn hvis du er Wimp-abonnent. Har du laget dine egnespillelister tidligere vil disse kommer opp på Squeezebox-produktene. Wimp inneholder mange andre funksjoner. Du kan søke opp nettopp det du er interessert i enten det gjelder enkeltlåter, album eller sjangersøk. Albumbilder på det du spiller kommer også opp selv om du kanskje må vente litt på disse. Det avhenger litt av hastigheten i nettet, men akkurat denne delen kan være litt treg uansett hvilken hastighet du har. Lydkvaliteten du opplever er 256 kbps av typen AAC.

Praktisk bruk Squeezebox Radio er en glimrende sak som du kan plassere hvor som helst i huset. Personlig har den fått sin faste plass på mitt kjøkken. Radioen er liten og det at du kan spille hva du vil enten det er Wimps enorme musikkutvalg eller internett radio så har du alt du trenger. Squeezebox Touch er den litt større varianten. Denne er ment å skulle kobles opp mot husets hovedanlegg. Du har full kontakt med din egen musikksamling samtidig som du kan benytte Wimp, for å nevne noe. Jeg har tidligere snakket litt om at skjermen på denne enheten blir litt liten hvis du sitter noen meter unna anlegget. Har du iPhone eller iPad er imidlertid dette problemet løst. Det finnes også versjoner beregnet på Android-telefoner

Full kontroll
Som sagt hvis du har iPhone eller iPad er det en rekke applikasjoner som styrer Logitechs Squeezebox-serie. Dette gir deg full kontroll over alt du spiller og du trenger ikke lenger forholde deg til Logitechs ofte små skjermer. Den mobile enheten din viser all informasjon du trenger. Som sagt finnes det en rekke slike applikasjoner og vi har ikke testet alle. Vi har sett på blant annet en applikasjon som heter SqueezePad. Dette er en meget omfattende applikasjon som gir deg full kontroll over Squeezeboxen din. Du kan også styre flere enheter hvis du har det. Dette er en applikasjon som vi vil anbefale på det sterkeste.

Litt irriterende
Det som fremstår som litt irriterende er at du må betale for disse applikasjonene. Logitech har overlatt all slik utvikling til tredjepartsleverandører. Dette synes jeg er noe uheldig i og med at Touch nesten bør ha en slik applikasjon for å bruk på litt avstand. Logitech lager en del andre applikasjoner for mobile enheter og jeg synes faktisk selskapet burde lage alternativer selv som er gratis. Dette er muligens også noe som er på gang. Det eneste som mangler nå er full integrasjon av Spotify så har du alternativer uansett om du er Bruker av Wimp eller den svenske varianten. Det skulle ikke forundre meg om vi så en snart.

Les test av Squeezebox radio her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top