Milepæl for Rick Astley
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Milepæl for Rick Astley

Sangen fra 1987 er fortsatt populær, dog av spesielle grunner.

forfatter
Publisert 02.08.21 - 12:00

Har du blitt «rickrolled» noen gang? Da har du sannsynligvis også hørt Rick Astleys Never Gonna Give You Up utallige ganger. Den velkjente 80-talls hit-en nådde nylig en milepæl: Med over 1 milliard visninger befinner den seg blant de mest musikkvideoene på YouTube, sammen med Psy’s Gangnam Style og andre virale hits.

Det er mye takket være memes og fenomenet rickrolling (å lure uforvarende seere til å se videoen, ved å klikke på en anonym link) at sangen har oppnådd en slik enorm populæritet.

Artisten selv, britiske Rick Astley, var angivelig først lunken til å bli del av en Internett-spøk, men har senere tid omfavnet populæriteten sangen har fått. Den har blant annet vært utgitt på nytt på 7″ vinyl.

Fortsatt langt til toppen

Til tross for milliard-milepælen, er sangen langt fra å være den mest sette musikkvideoen på YouTube. Der troner barnesangen Baby Shark Dance og Despacito av Luis Fonsi, med henholdsvis 9 og 7,5 milliarder visninger p.t.

Musikkvideoen ble nylig også remastret til 4K/60FPS kvalitet. Sjekk ut den remastrede versjonen under!

We’re no strangers to love…

Kilder: Forbes, The Verge

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Her finner du musikken fra favorittseriene dine Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
En æra er forbi iPods 21 år lange historie er nå over. Apple produserer ikke flere eksemplarer av iPod Touch
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend