TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Luke Elliot rocket Drammen

Søndag 14. februar gikk svært mange drammensere glipp av en stor konsertopplevelse på Union Scene.

forfatter
Publisert 15.02.16 - 16:54

Den nye rockekometen fra New Jersey, Luke Elliot, er for tiden på en omfattende norgesturné, og på selveste «Valentines Day» gjorde «crooneren fra skyggesiden» strandhogg i Drammen – men dessverre strømmet så visst ikke drammenserne til byens musikkstorstue. Kun 45-50 gjester hadde møtt opp på Union Scene. Vi skjemmes! Her skal også arrangøren få på pukkelen, for konserten var usedvanlig dårlig markedsført.

(Foto: Produsenten)
Luke Elliot var klar for Drammen, men byen og dets publikum sov seg igjennom den vakre  vinterkvelden… (Foto: Tor Aavatsmark)

 

DSC06776 DSC06787 DSC06796 DSC06800 DSC06802
<
>
Med seg hadde han glimrende, norske, musikere. (Foto: Tor Aavatsmark)

Med en litt flau smak i munnen satte vi oss på første «rad», men drevne Elliot lot seg så visst ikke affisere av det slunkne oppmøtet – han gav fullt jern fra første strofe, i det han åpnet den litt over timelange konserten med «Get ’em While They’re Hot».

Elliot turnerer for sitt nye album «Dressed for the Occasion» som han har spilt inn i Halden, Norge, med backingbandet til Henning Kvitnes, og som Dagbladet premierte med terningkast 6. Rockercrooneren fra New Jersey trakterer så vel flygel som gitar, og har en særdeles karakteristisk stemme som dirrer av levet liv, øl og brune puber, for i neste øyeblikk å fenge deg med fløyelsmyke ballader som «Let it Rain on Me». Upolert og røff, men samtidig forførende og nært.

(Foto: Produsenten)
Et intenst scenenærvær og stor innlevelse preget den heftige konserten. (Foto: Tor Aavatsmark)

Som en blanding av Tom Waits, Bruce Springsteen, Nick Cave og Frank Sinatra (!) sprenger Elliot båser, og finner sin egen karakteristiske musikalske vei. Bandet, bestående av en bassgitarist, gitarist, trommis og en svært fremtredende fiolinist leverer til gangs varene, og utdyper det komplekse lydbildet musikken hans byr på. Elliot byr opp til dans, men det er han som bestemmer tempo og innhold, og konserten evner hele tiden å veksle og overraske.

Har byr midtveis på en coverlåt fra Tim Hardins, «Reason to Believe», som han så til gangs gjør til sin egen, men stemningen i salen blir nærmest euforisk når han covrer en annen kjent musiker fra New Jersey: Det blir selvsagt ingen skikkelig «Valentines Day» uten Bruce Springsteens «Hungry Heart»!

Lyd & Bilde deler ut fem solide stjerner til Elliot, det eneste vi finner å trekke for er at konserten var i korteste laget.

DSC06790c DSC06799c DSC06808c DSC06813c DSC06813bc
<
>
Sannsynligvis den mest spennende musikeren fra USA på mange år. (Foto: Tor Aavatsmark)

Om du var en av dem som ikke fikk med deg Luke Elliot i Drammen i går, så fortvil ikke; neste torsdag (25. februar) inntar han «Parkteatret Scene» i Oslo. Det er fortsatt billetter til salgs. Dette er en konsert du ikke skal gå glipp av! Se ham nå, før han blir allemannseie.

DSC06806 DSC06810 DSC06814 DSC06820 DSC06821
<
>
Fra første takt hadde han publikum i sin hule hånd. (Foto: Tor Aavatsmark)
Intet er som vinyl! (Foto: Tor Aavatsmark)
Intet er som vinyl! (Foto: Tor Aavatsmark)

Vi som ikke driver med musikk hver dag, kan derimot gjøre oss selv tjenesten å høre på albumet «Dressed for the Occasion» her:
Tidal
Spotify
Apple Music
Deezer

Eller kjøp albumet på CD eller vinyl hos Platekompaniet

(Foto: Produsenten)
Lyd & Bildes utsendte fikk Elliot på tomannshånd.

 

Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Følg Lyd & Bilde