Search
Generic filters

Kari Bremnes vinner mest på Wimp HiFi

Topplistene på Wimp HiFi med CD-kvalitet er litt annerledes enn med Premium-tjenesten. Rock, klassisk og jazz er mer populære blant HiFi-kundene. Og Kari Bremnes!

Wimp er godt fornøyd med responsen på sitt HiFi-abonnement. Uten at de har gått ut med nøyaktige tall, er det snakk om ”flere tusen” som har tegnet abonnement for musikk i full CD-kvalitet siden tjenesten ble lansert den 1. oktober.

– Vi er svært positivt overrasket over interessen for HiFi, det er tydeligvis mange som er opptatt av god lydkvalitet, sier Per Einar Dybvik, administrerende direktør i WiMP Norge.

Dyrere abonnement
Wimp HiFi koster 199 kroner i måneden, det dobbelte av et vanlig abonnement. Inntektene fordeles likevel etter samme nøkkel, altså 75-80 prosent av alle inntekter utbetales til plateselskapene og TONO, som betyr at HiFi-abonnementet gir dobbel utbetaling til artistene. Dette er viktig for mange artister, som føler de generelt tjener for lite penger på strømming.

HiFi-abonnenter strømmer mer
Det er fortsatt tidlig å si etter så kort tid, men foreløpig statistikk indikerer at rock, indie, jazz og klassisk er mer populært blant HiFi-abonnentene enn de som abonnerer på den vanlige Wimp Premium-tjenesten. Dessuten viser det seg at den gjennomsnittlige HiFi-abonnenten så langt strømmer 51 prosent mer musikk enn den typiske Premium-abonnenten.

Hva er mest populært?
Wimp har analysert de hundre mest spilte sjangrene i tjenesten i oktober, som totalt står for 90 prosent av alle spillinger. De største sjangrene generelt er pop, rock, indie og dance, men det er forskjeller mellom HiFi og Premium, hvor rock står for den største økningen i prosentpoeng blant HiFi-abonnenter. Spillingene øker fra 13 prosent i WiMP Premium til 19 prosent i WiMP HiFi. Jazz øker fra 1 til 3 prosent og klassisk fra 1 til 2 prosent.

Kari Bremnes er den som har hoppet flest plasser på Wimp HiFi, kontra Wimp Premium.
Kari Bremnes er den som har hoppet flest plasser på Wimp HiFi, kontra Wimp Premium. Hele 47 plasser opp!

Kari Bremnes den store vinneren
På topplista over de 100 mest spilte artistene har det også skjedd store forandringer for enkelte artister. Lydinteresserte vil nok ikke bli overrasket over at Kari Bremnes gjør det største bykset, som har hoppet hele 47 plasser fra Wimp Premium til Wimp HiFi, og er den 24. mest spilte artisten i Wimp HiFi i Norge i oktober. Hellbillies klatret 41 plasseringer til 27. plass, mens Elvira Nikolaisen og Mathias Eick var 42. mest spilte artist i Wimp HiFi, 37 plasser opp fra Premium-lista.

Vi ser også at Ane Brun, Moddi og Thomas Dybdahl tjener på Wimp HiFi, og det er interessant å se at Madrugadas debutalbum er populært blant lydentusiaster.
Vi ser også at Ane Brun, Moddi og Thomas Dybdahl tjener på Wimp HiFi, og det er interessant å se at Madrugadas debutalbum er populært blant lydentusiaster.
Skjermbilde 2013-11-29 kl. 13.59.58
En del gamle internasjonale travere klatrer også oppover på Wimp HiFi-lista. Daft Punks nyeste album er også svært populært.

Norskandelen for de hundre mest spilte albumene i Wimp var lik blant HiFi- og Premium-spillinger i oktober, rundt 30 prosent. Blant mest spilte låter derimot, var norskandelen sju prosentpoeng høyere blant HiFi-brukere, 34 prosent mot 27 prosent i Wimp Premium.

 

Les vår vurdering av Wimp HiFi opp mot Spotify Connect her.

 

wimp.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.