Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nyttige funksjoner i Adobe Audition

Podkastere får et enklere liv, med automatisk fjerning av støy og mellomrom.

Skrevet av / 31.05.21 - 16:23
Nyttige funksjoner i Adobe Audition

Adobe Audition har gjennomgått et par fornyelser i versjon 14.2. For det første er den nå helt kompatibel med Apple Silicon prosessorer, som betyr at programmet ikke behøver å gå gjennom Intel-emulatoren i nye Mac-er med M1-chippen.

Det betyr at Adobe Audition nå går mye raskere, og du kan ha mange flere lag med spor og effekter, uten at det begynner å bufre. Nedmiksing og batch-prosessering går også mye raskere. Og endelig kan man ta opp i høyeste oppløsning mens bølgeformen vises i realtid, noe som ikke tidligere var mulig.

 

 

Nytt lydnivåmeter

Den nye versjonen har også fått et nytt lydnivåmeter, der det før brukte et generisk fra TC Electronic har Adobe nå sitt eget. Ikke noe flashy, men det fungerer bra. Med dette ser du om du er innenfor lydnivåkravene for podkaster og musikk på ulike plattformer.

Enklere vei til stillhet i Adobe Audition 14.2

Men de viktigste nye funksjonene for podkastere og kringkastere, er såkalt «Strip silence» og «Split silence».

Normalt merker man pauser manuelt og klipper selv i Diagnostics-panelet. Men nå kan man endelig gjøre det automatisk. Strip silence-funksjonen gjenkjenner automatisk stillhet under et visst lydnivå, og fjerner lyden. Men uten å gjøre filen kortere, for man vil jo ha samtalen i synk. Du kan sette innstillinger i «Clean Up Podcast Interview», hvor du for eksempel kan stille tersklene for hva som regnes for støy.

Audition analyserer dermed klippene og fjerner støy som ikke skal være der. Når du velger Strip silence, og så velger «Strip all», stummes alle områdene som skal være stille. Man kan også gå inn og finjustere selv i etterkant.

Så har du funksjonen Split silence. Denne finner de stille områdene automatisk, som Strip silence, men i stedet for å gjøre dem stumme flyttes disse til sitt eget spor. Derfra kan du lett høre gjennom disse, og forsikre deg om at det ikke er noe viktig informasjon der, før du sletter dem.

Dette sparer podkastere for timevis med småplukking!

adobe audition 14.2
Flere av de nye funksjonene i Adobe Audition 14.2 finner du under Presets-menyen.

Opptak i opptak

En annen funksjon er Insert record-modus, som gjør at du kan gjøre et opptak midt i et opptak, uten å overskrive det som allerede ligger der. Det som ligger under, skyves i stedet frem i tid. Høyreklikk på opptaksknappen, så kan du velge mellom denne funksjonen eller «overwrite». Et meget kjekt verktøy når man for eksempel skal lage voice-over-opptak.

Se den komplette listen over nyheter i Adobe Audition 14.2 her.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top