Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Xiaomi presenterer heftig 200W ‘HyperCharge’-teknologi

Kan lade et mobilbatteri på 4000 mAh på åtte minutter. Den kinesiske produsenten har også viste frem 120W trådløs oppladning.

Skrevet av / 31.05.21 - 20:12
Xiaomi presenterer heftig 200W ‘HyperCharge’-teknologi

Kinesiske Xiaomi fortsetter å flytte grensene for hurtigladning.

Allerede for et par år siden viste selskapet frem den såkalte Super Charge Turbo-løsningen, som kunne lade en smarttelefon med 4000 mAh batteri på 17 minutter.

Men siden da har det vært stille fra Xiaomi, som da heller ikke inkluderte 100W-teknologien i noen av de nye modellen i årets Mi 11-serie (selv om flaggskipsmodellen Xiaomi Mi 11 Ultra dog kom med både 67W kablet og trådløs oppladning). Kun fjorårets Xiaomi Mi 10 Ultra har hittil blitt utstyrt med 120W hurtigladning.

200W HyperCharge

Men nå blir det omsider andre boller. Huawei har i dag presentert en ny oppladningsteknologi med navnet “HyperCharge”, som kan lade opp  en Mi 11 med 4000 mAh batteri fra null til 50% på bare tre minutter. En full oppladning tar åtte minutter. En demonstrasjon kan du se på videoen under.

I tillegg har Xiaomi også lansert en trådløs utgave av HyperCharge som skal kunne lade en mobil med 4000 mAh batteri på bare 15 minutter.

I skrivende stund vet vi ikke når – eller om i det heletatt – Xiaomi planlegger å gjøre den nye teknologien kommersielt tilgjengelig til smarttelefoner eller andre produkter.

Det faktum at årets Mi 11 Ultra måtte nøye seg med 67W oppladning – en stor nedgrading fra fjorårets Mi 10 Ultra med 120W oppladning – kan tyde på at Xiaomi sliter med å takle noen åpenbare utfordringer; hurtigladningen byr på problemer med varmeutvikling og batterilevetid.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top