Search
Generic filters

Windows får juling av Android og iOS

For bare få år siden var 95% av alle solgte datamaskiner basert på Microsoft Windows og Intel-prosessorer. I dag er det bare omtrent hver tredje.

I løpet av bare 2-3 år har salget av smartmobiler og nettbrett eksplodert. Hvis man ser på markedet for personlige dataenheter under ett, er 65% av enhetene som selges i dag ikke lengre tradisjonelle PC-er med mus og tastatur, men derimot mobile enheter basert på Google Android eller Apple iOS/Mac OS operativsystemer.

Microsoft og Intels felles dominans i databransjen er dermed en saga blott, i følge tall fra det amerikanske Silicon Valley-baserede venture-kapital firma, Kleiner Perkins Caufield & Byers.Statistikken viser at PC-ens nedtur startet allerede fjerde kvartal 2010, som var den første periode, hvor det samlede salget av nettbrett og smartmobiler oversteg salget av pc’er målt på antallet enheter. Og det er ingen tegn på at utviklingen vil snu.

Tallene stammer fra USA, men det er ingen grunn til å tro at trenden ser annerledes i vår del av verden. Kleiner Perkins Caufield & Byers, som har undersøkt markedet og står bak de nye tallene, har laget en rapport som tar pulsen på IT- og mobilmarkedet, og her kan man også finne flere interessante opplysninger:

  • Det er nå 2,4 milliarder internettbrukere i hele verden. Dette tallet stiger med 8% hvert år.
  • Det er 1,1 milliarder smartmobil-brukere i verden. Smartmobiler står imidlertid for bare 17% av det totale mobilmarkedet, på omtrent 6,5 milliarder mobilabonnementer.
  • 29% av alle voksne amerikanere eier enten et nettbrett eller en e-bokleser.

Hele presentasjonen fra Kleiner Perkins Caufield & Byers kan du bla igjennom her:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.