Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Windows får juling av Android og iOS

For bare få år siden var 95% av alle solgte datamaskiner basert på Microsoft Windows og Intel-prosessorer. I dag er det bare omtrent hver tredje.

Skrevet av / 06.12.12 - 09:39
Windows får juling av Android og iOS

I løpet av bare 2-3 år har salget av smartmobiler og nettbrett eksplodert. Hvis man ser på markedet for personlige dataenheter under ett, er 65% av enhetene som selges i dag ikke lengre tradisjonelle PC-er med mus og tastatur, men derimot mobile enheter basert på Google Android eller Apple iOS/Mac OS operativsystemer.

Microsoft og Intels felles dominans i databransjen er dermed en saga blott, i følge tall fra det amerikanske Silicon Valley-baserede venture-kapital firma, Kleiner Perkins Caufield & Byers.Statistikken viser at PC-ens nedtur startet allerede fjerde kvartal 2010, som var den første periode, hvor det samlede salget av nettbrett og smartmobiler oversteg salget av pc’er målt på antallet enheter. Og det er ingen tegn på at utviklingen vil snu.

Tallene stammer fra USA, men det er ingen grunn til å tro at trenden ser annerledes i vår del av verden. Kleiner Perkins Caufield & Byers, som har undersøkt markedet og står bak de nye tallene, har laget en rapport som tar pulsen på IT- og mobilmarkedet, og her kan man også finne flere interessante opplysninger:

  • Det er nå 2,4 milliarder internettbrukere i hele verden. Dette tallet stiger med 8% hvert år.
  • Det er 1,1 milliarder smartmobil-brukere i verden. Smartmobiler står imidlertid for bare 17% av det totale mobilmarkedet, på omtrent 6,5 milliarder mobilabonnementer.
  • 29% av alle voksne amerikanere eier enten et nettbrett eller en e-bokleser.

Hele presentasjonen fra Kleiner Perkins Caufield & Byers kan du bla igjennom her:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top