Vrede over thai-offentliggjøring av iPhone 6

Apple klager over den thailandske regjeringens offentliggjøring av to nye iPhone-modeller.
Annonse
Annonse
forfatter

Rykter er en ting, noe annet er fakta. Og nå må det betraktes som allment kjent at det er minst to nye iPhone-modeller på vej. Nye mobiltelefoner skal selvfølgelig godkjennes i de markedene hvor de selges, og det skjer som regel ved at en offentlig myndighed med ansvar for telekommunikasjon tester og gir produktet grønt lys.

Således fungerer det også i Thailand, hvor det åpenbart finnes en lov om, at myndighetene i etterkant skal offentligjøre slike godkjennelser. Derfor kunne man for få dager lese (dog kun på thai) på en thailandsk Twitter-profil, eid av en medarbeider fra thailandske NBTC (National Broadcasting and Telecommunications Commission), at iPhone 6 nå var godkjent for bruk og salg i Thailand. Godkjennelsen ble gitt til to forskjellige iPhone-modeller med betegnelsene A1586 og A1524, hvilket selvfølgelig har satt igang nye spekulasjoner om at Apple kan være på vei med en iPhone 6 i to forskjellige størrelser, med henholdsvis 4,7” og 5,5” skjerm.

Skærmbillede 2014-08-15 kl. 14.05.25

Ifølge den thailandske avisen Thai Rath har kunngjøringen ikke falt i god jord hos Apples, som nå har vært i møte med NBTC. Representanter fra Apple i Singapore skal her blant annet ha understreket at det slett ikke er sikkert at de nye iPhone-modellene vil bli lanceret under navnet “iPhone 6”.

Selv om Apple åpenbart er sure på thailandske myndigheder, sier reportasjen ikke noe om hvorvidt Apple vil droppe lanseringen av den kommende iPhone i Thailand på grund av lekkasjen.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skjermen på Galaxy A52 5G kommer helt opp til 120 Hz.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.