Vrede over thai-offentliggjøring av iPhone 6

Apple klager over den thailandske regjeringens offentliggjøring av to nye iPhone-modeller.
forfatter

Rykter er en ting, noe annet er fakta. Og nå må det betraktes som allment kjent at det er minst to nye iPhone-modeller på vej. Nye mobiltelefoner skal selvfølgelig godkjennes i de markedene hvor de selges, og det skjer som regel ved at en offentlig myndighed med ansvar for telekommunikasjon tester og gir produktet grønt lys.

Således fungerer det også i Thailand, hvor det åpenbart finnes en lov om, at myndighetene i etterkant skal offentligjøre slike godkjennelser. Derfor kunne man for få dager lese (dog kun på thai) på en thailandsk Twitter-profil, eid av en medarbeider fra thailandske NBTC (National Broadcasting and Telecommunications Commission), at iPhone 6 nå var godkjent for bruk og salg i Thailand. Godkjennelsen ble gitt til to forskjellige iPhone-modeller med betegnelsene A1586 og A1524, hvilket selvfølgelig har satt igang nye spekulasjoner om at Apple kan være på vei med en iPhone 6 i to forskjellige størrelser, med henholdsvis 4,7” og 5,5” skjerm.

Skærmbillede 2014-08-15 kl. 14.05.25

Ifølge den thailandske avisen Thai Rath har kunngjøringen ikke falt i god jord hos Apples, som nå har vært i møte med NBTC. Representanter fra Apple i Singapore skal her blant annet ha understreket at det slett ikke er sikkert at de nye iPhone-modellene vil bli lanceret under navnet “iPhone 6”.

Selv om Apple åpenbart er sure på thailandske myndigheder, sier reportasjen ikke noe om hvorvidt Apple vil droppe lanseringen av den kommende iPhone i Thailand på grund av lekkasjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.