Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvd Samsung Z

Slik er den første Tizen-mobilen i virkeligheten!

Skrevet av / 05.06.14 - 09:57
Vi har prøvd Samsung Z

Tizen er et Linux-basert operativsystem for mobiler og nettbrett. Utviklingen skjer via HTML5 og andre web-standarder, og Tizen har etter hvert fått økende popularitet som et alternativ til Android, Windows og iOS.

For å markedsføre det nye operativsystemet hardt, har Intel og Samsung store utstillinger og oppfordrer utviklere til å skrive programmer for plattformen . De får selv beholde 100 % av inntektene fra apps som selges i det første året.

Med Samsung Gear 2 som den eneste kjente produktet tilgjengelig globalt, hva er egentlig ideen bak Samsung Z?

Først og fremst bør det sies at maskinvaren er utmerket . Dette er ikke en billig-mobil til tross for den uvanlig operativsystemet. Den er flott bygget , føles lett i hånden og baksiden har en god kvalitetsfølelse . Alle spesifikasjoner og funksjoner er akkurat som andre toppmodeller.

samsung z

Ved første øyekast skulle man tro at det er et vanlig Galaxy-produkt . Den har S Health med pulsmåler og en fingeravtrykkleser. Det er S Memo , S Voice og S Translater, med flere Samsung Apps. Alt føles rask og nøyaktig slik man forventer.

samsung z back

Men noen rariteter finner vi. Standard søkemotoren er Yandex, som er en populær tjeneste i Russland . Når vi går inn i Tizen Store, kjenner vi ikke igjen navnene på noen av appene på topplisten. Det er litt som de første famlende skritt med Windows Phone , bare verre. Det er ikke engang en Facebook-app tilgjengelig enda.

samsung z popup

Samsung Z vil sikkert kunne selge bra i Russland , der den først ble lansert. Men den har et stykke igjen for å slå an i den vestlige verden.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top