TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Vi har prøvd Samsung Z

Slik er den første Tizen-mobilen i virkeligheten!

forfatter
Publisert 05.06.14 - 09:57

Tizen er et Linux-basert operativsystem for mobiler og nettbrett. Utviklingen skjer via HTML5 og andre web-standarder, og Tizen har etter hvert fått økende popularitet som et alternativ til Android, Windows og iOS.

For å markedsføre det nye operativsystemet hardt, har Intel og Samsung store utstillinger og oppfordrer utviklere til å skrive programmer for plattformen . De får selv beholde 100 % av inntektene fra apps som selges i det første året.

Med Samsung Gear 2 som den eneste kjente produktet tilgjengelig globalt, hva er egentlig ideen bak Samsung Z?

Først og fremst bør det sies at maskinvaren er utmerket . Dette er ikke en billig-mobil til tross for den uvanlig operativsystemet. Den er flott bygget , føles lett i hånden og baksiden har en god kvalitetsfølelse . Alle spesifikasjoner og funksjoner er akkurat som andre toppmodeller.

samsung z

Ved første øyekast skulle man tro at det er et vanlig Galaxy-produkt . Den har S Health med pulsmåler og en fingeravtrykkleser. Det er S Memo , S Voice og S Translater, med flere Samsung Apps. Alt føles rask og nøyaktig slik man forventer.

samsung z back

Men noen rariteter finner vi. Standard søkemotoren er Yandex, som er en populær tjeneste i Russland . Når vi går inn i Tizen Store, kjenner vi ikke igjen navnene på noen av appene på topplisten. Det er litt som de første famlende skritt med Windows Phone , bare verre. Det er ikke engang en Facebook-app tilgjengelig enda.

samsung z popup

Samsung Z vil sikkert kunne selge bra i Russland , der den først ble lansert. Men den har et stykke igjen for å slå an i den vestlige verden.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Første Xiaomi-mobiler med Leica-linser lansert i Kina Den nye Xiaomi 12S-serien består av tre mobiler: Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Pro og Xiaomi 12S.
For utendørstrening Finske Suunto lager, ifølge eget utsagn, produkter for at du skal holde deg aktiv. Enn så lenge må du imidlertid gjøre jobben selv.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend