Ta mobilen med på ferie

Her er 12 GRATIS apper til iPhone og Android, som gjør sommeren lettere og artigere.

Skrevet av / 04.07.16 - 06:00
Ta mobilen med på ferie

Alle appene i guiden er gratis, og finnes både til Android og iOS. Finn dem i App Store eller Google Play ved å søke på navnet.

 

PackPoint
Android / iOS

packpoint1

Har du vanskeligheter med å finne ut av hva du skal ha med i bagasjen når du skal på ferie? Da kan PackPoint hjelpe deg. Du velger destinasjon og tidspunkt for reisen i appen, og blir så spurt om hvilke aktiviteter du planlegger. På bakgrunn av dette foreslår appen en liste over hva som passer til nettopp din reise. Du kan så velge ut fra listen, og laste opp en ferdig pakkeliste til for eksempel Evernote eller Facebook. Eller du kan sende den til deg selv på mail.

 

 

Field Trip
Android / iOS

fieldtrip2

Hvis du har denne appen installert på mobilen din, får du automatisk beskjed når en interessant attraksjon er i nærheten. Det kan være alt fra butikker og restauranter til museer og historiske minnesmerker. Appen inneholder korte beskrivelser av de forskjellige attraksjonene, som man i tillegg kan få lest opp hvis man har et par hodetelefoner eller et Bluetooth-headset koblet til mobilen.

 

 

GetMyBoat
Android / iOS

getmyboat1

Ingenting er så deilig som å komme ut på vannet en varm sommerdag. Men hvis du ikke har din egen båt, kano eller lignende, kan det være vanskelig. Eller … det kunne vært vanskelig, for med GetMyBoat får du lynraskt en oversikt over hvor det er båter til leie i nærheten.

GetMyBoat er simpelthen Airbnb for båteiere og for dem som gjerne vil leie en båt for en time, en dag eller en uke. Appen virker i 135 forskjellige land, så sjansene for at den kan hjelpe deg til en tur på bølgene, er store, nesten uansett hvor du måtte befinne deg.

 

 

Bandsintown Concerts
Android / iOS

bandsintown1

En fet konsert er ekstra fet hvis den foregår utendørs om sommeren, og med Bandsintown er det nærmest en statsgaranti for at du kan finne konserter med nettopp dine yndlingsband, uansett hvor du befinner deg. Appen starter med å skanne musikkbiblioteket og kontaktene dine, og du får så konsertanbefalinger i appen, basert på din fysiske plassering, musikksmaken din, etc. Du kan også se populære konserter i området – eller hvilke konserter dine venner skal på i den nærmeste fremtid.

 

 

Tripit
Android / iOS

tripit flight details

Hold styr på alle flybillettene dine, hotellreservasjoner, leiebiler, og det som ellers skal til for å få en fantastisk sommerferie. Den store fordelen med appen er at den samler alle disse opplysningene på ett sted. Det eneste du må gjøre, er å videresende mailer med bekreftelser på fly, hoteller, etc. til en bestemt mailadresse, så tar Tripit seg av resten.

 

 

Momondo
Android / iOS

momondo1

Skal du finne de beste og billigste flybillettene til yndlingsferiemålet ditt, gjør du klokt i å bruke en spesialisert søkemaskin. De finnes det mange av, men den beste er utvilsomt Momondo. Her har man mulighet til å søke blant stort sett alle flyselskaper i hele verden, og sette sammen turen etter sine egne preferanser, ved hjelp av en lang rekke filtre. Momondo kan også brukes til å finne de beste prisene på hoteller.

 

 

Yelp
Android / iOS

yelp1

Det finnes mange apper som kan guide deg til de beste opplevelsene på bestemmelsesstedet ditt, men hvis du skal finne en god restaurant, bar eller kafe, er Yelp det beste alternativet. Yelp kjenner stort sett alle restauranter, uansett hvor man enn måtte befinne seg, og appens viktigste fordel er det store antallet brukere. Det betyr nemlig at selv de minste restauranter typisk har fått mange brukeranmeldelser, noe som gjør det lettere å finne de gode stedene, og unngå de verste turistfellene.

 

 

Airbnb
Android / iOS

airbnb1

Himmelrike for utleie av rom, leiligheter og sommerhus – uansett om du vil finne et sted å bo mens du er på ferie, eller vi leie ut din egen leilighet eller sommerhus til andre mens du selv ikke er hjemme. Det er over 1,5 millioner oppslag på Airbnb, og appen brukes over hele verden. Den letteste og sikreste måten å finne en feriebolig på hvis man ikke har lyst til å bo på hotell.

 

 

Google Translate
Android / iOS

googletranslate1

Det er etterhvert bortkastet tid å lære språk på skolen, for apper med kunstig intelligens kan maskinoversettes mellom nesten alle språk i verden. Den klart beste er Google Translate, som ikke bare kan oversette tekst, men også det du snakker inn i mobilens mikrofon. Du kan til og med ta et bilde av for eksempel en meny, og så kan appen oversette teksten fra bildet til ditt eget språk. Nesten uunnværlig på reisen hvis man vil unngå å kaste seg ut i alt for eksotiske retter.

 

 

Foodspotting
Android / iOS

foodspotting1

En alternativ måte å finne gode spisesteder på reisen. Her er fokus nemlig på konkrete retter i stedet for på restaurantene. Appen registrerer plasseringen din, og viser så bilder av lekre matretter som kan kjøpes i nærheten. Du kan lagre interessante matretter som bokmerker, og selv bidra med bilder av mat. Det er nemlig brukerne selv – ekte foodies – som leverer innholdet til Foodspotting.

 

 

OpenTable
Android / iOS

opentable1

En mer tradisjonell måte å finne en god restaurant på er med OpenTable. Men denne appen er ikke bare en søkemaskin for gode spisesteder, den kan også brukes til å reservere bord hvis det er noe som frister. Et stort antall restauranter over hele verden er koblet til OpenTable, så når du først er logget inn i appen, kan du reservere bord direkte fra mobilen med et enkelt trykk med fingeren.

 

 

Geocaching Classic
Android / iOS

geocaching1

Geocaching er en moderne form for skattejakt, hvor man ved hjelp av en GPS-mottaker finner såkalte «caches», som er gjemt forskjellige steder over hele verden. En cache er vanligvis en beholder – alt fra gamle ammunisjonskasser til bittesmå esker på størrelse med et fingerbøl – og som inneholder mange småting av liten verdi, som finnere av cachen kan bytte ut med andre ting de selv har med. Dette er en aktivitet som barna elsker, og det eneste du trenger, er en mobil og denne appen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi gir deg smarte helsefunksjoner

Ny Xiaomi 13T-serie

Garmin-klokke for en aktiv livsstil

Nå er iOS 17 her

Tidlig død for Surface Duo

Huaweis nye stilige smartklokke

Scroll to Top