Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tøffere i markedet for nettbrett

Skrevet av / 26.04.11 - 09:08
Tøffere i markedet for nettbrett

Med Sonys offisielle inntreden i det hurtig voksende markedet for nettbrett, er det grunn til å tro at konkurransen om kundene blir hardere. Men Sonys to nettbrett kommer ikke før til høsten.

Da slippes Sony Tablet S1 og S2. Det førstnevnte med 9,4-tommers skjerm – iPad 2 har 9,7-tommer – og med kamera både på frem-og baksiden.

Begge har naturligvis berøringsskjerm, men S1 og S2 blir levert med en ny og hittil ikke sluppet utgave av Googles Android 3.0 operativssystem, Honeycomb.

De har naturligvis trådløs WiFi-tilgang og støtte for SIM-kort som kan brukes i 3G/4G-moblnettet for rask og enkel nettilgang.

En liten infrarød sender sitter på nettbrettet, som skal gjøre det mulig å fjernstyre nyere Sony-produkter. Som flatskjermen i stuen.

Baksiden av S1 viser kameraet til venstre, ir-senderen i midten.

Det mindre Tablet S2 har to 5,5-tommers skjermer. Da kan det nederste brukes som skjermtastatur, mens man surfer, spiller eller jobber med innhold på den øverste skjermen.

Begge støtter Sonys Qriocity, som er nettilkoblet musikk- og videotilgang, som vi har sett allerede på den nyeste generasjonen Bravia-tv-er.

Det skal også være mulig å dele innhold fra nettbrettet på en tv med DLNA-støtte, som gjør  det mulig å kommunisere med og dlee innhold fra enheter som er tilkoblet trådløst.

Man skal også kunne laste ned ebøker fra Sonys Reader Store direkte, men innholdet er så langt på engelsk.

Nøyaktig lanseringsdato er ikke kjent, annet enn at S1 og S2 lanseres til høsten 2011.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top