Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Store bevegelser i toppen blant nettbrettleverandører

Siden pandemien har salget av nettbrett gått ned, men for Samsung og Huawei har det faktiskt økt.

Skrevet av / 09.05.23 - 18:06
Store bevegelser i toppen blant nettbrettleverandører

Under pandemien var det stor omsetning av nettbrett når barna trengte fjernundervisning og voksne ikke lenger trengte å sitte på kontoret hele tiden. I første kvartal i fjor ble det solgt hele 38 millioner nettbrett. Ikke overraskende var Apple, Samsung, Amazon og Lenovo aller størst.

Men nå som analysefirmaet IDC slipper årets tall, ser det plutselig helt annerledes ut. For det første har det totale salget falt med 19 prosent til 30,7 millioner. Det kan høres ut som en katastrofe, men det er faktisk bare en tilbakegang til hvordan det så ut før pandemien i 2018-2019.

Tabell: IDC

Enda mer overraskende er nedgangen som har påvirket leverandørene veldig forskjellig. Alle har en nedgang i antall faktisk sendte enheter. Verst gikk det for Amazon som mistet 62 (!) prosent og mer enn halverte sin markedsandel. Lenovo er heller ikke fornøyd med sitt tap på 37,1 prosent.

I toppen ser det imidlertid annerledes ut. Apple økte sin markedsandel til 35,0 prosent og Samsung til 23,1 prosent. Sammen har de derfor 58 prosent av markedet. Mer dramatisk er det for Huawei som bare har hatt en nedgang på 9,7 prosent, noe som betyr at de plutselig havnet på tredjeplass!

IDC ser også en endring i hva som selger, ifølge Anuroopa Nataraj:

…large screen tablets, ideal for remote learning and hybrid work situations, increased significantly in share compared to pre-pandemic levels.

I tillegg ser fremtiden enda lysere ut da IDC stadig ser nye aktører som dukker opp med spennende produkter.

OnePlus’ recent launch and the upcoming Pixel Tablet from Google are clear signs that there’s appetite from the supply side. Google’s re-entry is of particular interest as it has the potential to improve Android’s tablet experience while also making the tablet an integral part of the smart home, säger Jitesh Ubrani, research manager på IDC.

Kilde: Analyseselskapet IDC

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top