Android

Første danske 4G-smartmobil i stål, med 128 GB lagring og selfie-blits.
forfatter

Nevn tre smartmobilproduserende nasjoner – og de fleste vil umiddelbart si USA, Korea og Kina. Men Danmark lager faktisk også smartmobiler. Og torsdag kveld kunne danske Lumigon lette sløret for sin T2 HD, som er en 4G-mobil med HD-skjerm og en minimalistisk skandinavisk design. Telefonen er vannavvisende og solid nok til å kunne brukes uten beskyttelsesetui. Glasset er 3. generasjon av Gorilla Glass, og går glasset i stykker innen et år, er første skifte gratis. Skjermstørrelsen er 4,3 tommer, og oppløsningen 1.280 x 720 punkter. Altså HD, men ikke Full HD.

Det er ikke lett for en ny produsent å komme inn på et marked hvor kjempeselskap flår kroppsdeler av hverandre i kampen om at få sine produkter ned i forbrukernes lommer. Og for danske Lumigon har veien vært lang. Firmaet sendte sin første telefon, T1,  på markedet i 2010, og fulgte opp med T2 i 2012. Den ble imidlertid aldri offisielt lansert, da selskapet skjønte at en telefon uten 4G ikke var nyskapende nok til å slå gjennom. Det mener de nå å kunne med T2 HD.

128 GB lagring
For å sikre seg oppmerksomhet har T2 HD noen “firsts”. Den er i så måte den første telefonen med 128 GB lagringsplass og også den første med blits på forsiden til velbelyste selvportretter. Å konstruere chassiset til telefonen i rustfritt stål er heller ikke sett før. Lyddelen kommer fra danske ICEpower, som er et datterselskap av B&O.

– Denne telefonen er et kvalitetshåndverk, som vi har bygget med omhu og lidenskap. De anvendte materialene er nøye utvalgt for å gjøre telefonen robust og samtidig eksklusiv og lekker å se og røre ved. Man kan tydelig merke at dette er et kvalitetsprodukt, når man holder telefonen i hånden, sier Lars Gravesen, formann i Lumigon.

 

SONY DSC

T2 HD ligger godt i hånden, og den minner om fjernkontroller fra B&O. Lumigon har derfor utstyrt den med en fjernkontrollfunksjon som passer til blant annet B&O-produkter. Og den kan lære å kjenne nye modeller og merker.

T2-HD-remote_01

Annonse

FrontFlash til selfies
Hvis du har ligget i koma det siste halvåret, har du i det minste blitt forskånet for å høre om selfies. Men i motsatt fall vet du helt sikkert at selvportretter er det hotteste man kan bruke et 5.000-kroners stykke kommunikasjonselektronikk til.

Lumigon T2 HD tar selvsentrerte fotografier et skritt videre ved å være den første telefon med blits på forsiden. Den sikrer at du kan ta et velbelyst bilde, hvis du tilfeldigvis plutselig befinner deg ved siden av president Obama.

Krystallklar lyd
T2 HD er utstyrt med lydteknologi fra ICEpower. Telefonen utmerker seg også ved å ha høyttalere i stereo – en i hver ende.

iPhone-eiere har lenge vært bortskjemt med dokker til opplading, mens den slags i beste fall er ekstrautstyr til Android-folket. T2 HD leveres med en dokk i samme design som telefonen, dvs. rustfritt stål og gorilla glass. Dokken kan brukes til opplading og dataoverføring.

T2HD-dock

Lærer seg dine vaner
T2 HD er utstyrt med såkalt “Behavioural control”. Det betyr at den innretter seg etter dine vaner og for eksempel kan innstilles til å skifte til lydløs når du kommer hjem eller når den settes i dokken. Og den sørger også for ikke å forstyrre med sin ringelyd, hvis den via kalenderen kan se at du sitter i møte. Altså med mindre du blir ringt opp av en av de personene som for deg er så viktige, at de godt kan ringe mens du sitter i møte.

Pris og tilgjengelighet
T2 HD kommer til salg hos Telenor, CBB, Bibob og 3 i Danmark i løpet av 2. kvartal 2014. Den billigste utgaven i svart med 32 GB lagring får en pris på 5.449 kr. Hva utgavene med 64 GB og 128 GB kommer til å koste, er ikke offentliggjort ennå, men 6.449 kr og 7.449 kroner er sannsynlig. Det kommer også en utgave i hvitt, samt en ”limited edition” i 24-karat gull “for de som har råd til det”.

guldtelefon2
Formann i Lumigon, Lars Gravesen er svært fornøyd med Limited Edition av T2 HD. Både telefon og dokk er i 24-karat gull.

Telefonen lanseres globalt, men det er ikke på nåværende tidspunkt funnet distributører i de andre skandinaviske landene. “Men alle er velkomne til å kjøpe den via hjemmesiden“, forsikrer kommunikasjonssjef Rikke Juul Hansen.

Annonse

Utover telefon og dokk medfølger en kort og en lang bærestropp, et in-ear hi-fi-hodesett, USB-kabel og en lader.

Fakta Lumigon T2 HD:

 • Skjerm: 4,3″ – 720 x 1.280 piksler
 • CPU: 1,7 GHz Snapdragon dual-core, og Adreno 320 GPU
 • Lagring: 2 GB RAM / 32 GB, 64 GB eller 128 GB internt minne
 • Kamera: 13 MP (bak) / 2,4 MP (front). LED-blits på begge kameraer.
 • Vann- og støvavvisende design (IP65-sertifisering)
 • ActionKey for brukerdefinerte funksjoner
 • Nettverk: 4G/LTE, 3G/UMTS, GSM
 • Tilkobling: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
 • Infrarød mottaker og sender
 • FM-mottaker
 • Mål og vekt: 127 mm x 64 mm x 8,7 mm (H x B x D), 148 g.

lumigon.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: