Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Standardlader for mobiler

Ny EU-lov om felles laderstandard minsker avfallet.

Det var ikke mange år siden det var et mareritt å lade sin mobil. Om batteriet var på siste innpust, var det minimal sjans å finne riktig lader. Nokia hadde to størrelser på runde kontakter, Ericsson hadde sin brede kontakt med to pigger, Motorola og Samsung hadde også egne tilkoblinger. Ikke engang da man begynte å standardisere med USB var det selvsagt hvilken kontakt som skulle brukes.

charger connectors

Men nå har altså EU sett seg lei på alt elektrisk avfall som oppstår når man ikke kan gjenbruke sin gamla lader. Hele 51.000 tonn elektronikkskrot må håndteres hvert år.

I følge det nye lovforslaget skal man bli enige om en standardlader som skal fungere med mobiltelefoner og annet tilbehør som spesifiseres på et senere tidspunkt.

I praksis er det i dag bare Apple som ikke bruker micro-USB-tilkobling.

Annonse

Les mer hos EU-parlamentet

 

Annonse
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.