TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Standardlader for mobiler

Ny EU-lov om felles laderstandard minsker avfallet.

forfatter
Publisert 19.03.14 - 14:45

Det var ikke mange år siden det var et mareritt å lade sin mobil. Om batteriet var på siste innpust, var det minimal sjans å finne riktig lader. Nokia hadde to størrelser på runde kontakter, Ericsson hadde sin brede kontakt med to pigger, Motorola og Samsung hadde også egne tilkoblinger. Ikke engang da man begynte å standardisere med USB var det selvsagt hvilken kontakt som skulle brukes.

charger connectors

Men nå har altså EU sett seg lei på alt elektrisk avfall som oppstår når man ikke kan gjenbruke sin gamla lader. Hele 51.000 tonn elektronikkskrot må håndteres hvert år.

I følge det nye lovforslaget skal man bli enige om en standardlader som skal fungere med mobiltelefoner og annet tilbehør som spesifiseres på et senere tidspunkt.

I praksis er det i dag bare Apple som ikke bruker micro-USB-tilkobling.

Les mer hos EU-parlamentet

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde