Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Sony lanserer Xperia 1 IV

Den nye Android-smarttelefon fokuserer spesielt på video og fotografi

Skrevet av / 11.05.22 - 16:57
Sony lanserer Xperia 1 IV

Xperia 1 IV kommer med tre objektiver: et 16 mm ultravidvinkel, et 24 mm vidvinkel og et nytt teleobjektiv til ekte optisk zoom, med en brennvidde på 85-125 mm. Alle objektivene er utstyrt med en 12 MP Exmor RS for mobile-bildesensor, som har en lesehastighet på opptil 120 fps.

Med denne funksjonen kan man ta opptak i 4K 120 fps med opptil 5x slow motion, Eye AF (autofokus) i realtid og sporing i realtid på alle tre objektiver.

Xperia 1 IV kommer også med ZEISS-optikk, som er kalibrert spesifikt til Xperia-smarttelefoner, samt ZEISS T*-belegg, som reduserer refleksjonen i bakkameraets objektiver.

Les også Tredje gang lykkes Sony Sony Xperia 1 III er kanskje den beste mobilen fra Sony til dato. Alle dydene fra forgjengerne bevares, mens det forbedres der det gjelder.

For videografer tilbyr Xperia 1 IV en spennende nyhet i form av appen Videography Pro, som samler alle videoinnstillinger på ett sted. Dermed kan du enkelt justere innstillinger som fokus, eksponering og hvitbalanse – selv under filming. Xperia 1 IV støtter også Eye AF-teknologi og objektsporing til video, og mobilen kommer med multi-frame-opptak til video, som gjør det mulig å filme med dynamisk rekkevidde, uten at det påvirker oppløsningen. Med appen Cinematography Pro får du enda flere video-muligheter, ved å ta i bruk parametre og fargeinnstillinger, som de profesjonelle videografene bruker.

Xperia 1 IV er kompatibel med Sonys Alpha-kameraserie, som gjør at kameraet kan streame høykvalitetsvideo, alt mens Xperia 1 IV brukes som ekstern skjerm. (Foto: Sony)

Også fokus på lyd

Xperia 1 IV er designet for å levere en ren og autentisk lydopplevelse, hevder Sony. Derfor kommer telefonen også med lydfunksjoner som er utviklet i samarbeid med Sony Music Entertainment. Xperia 1 IV er utstyrt med nye full-stage stereohøyttalere, som forbedrer lyden fra bass og basstrommer. Stereohøyttaleren gjengir også 360 Reality Audio fra høyttalerne.

Sony Xperia 1 IV
Xperia 1 IV er utstyrt med nye full-stage stereohøyttalere, som forbedrer lyden av bass og basstrommer. Stereohøyttaleren gjengir også 360 Reality Audio fra høyttalerne.(Foto: Sony)

Videre kommer mobilen med en helt ny musikkopptaksfunksjon, Music Pro, som gjør det mulig å bruke telefonen til lydopptak på et profesjonelt nivå, det takket være en unik cloud-basert behandling av lyden.

Ifølge Sony konverterer Music Pro stemmer som er tatt opp med Xperia 1 IV, som de var tatt opp i et profesjonelt studio.

Cloudbehandlingen fjerner støy fra omgivelsene med en teknologi som skiller lydkildene fra hverandre. Deretter gjengir telefonen frekvensresponsen fra Sonys høytytende kondensatormikrofoner, alt mens den produserer etterklang, som i et profesjonelt lydstudio. Når du synger og spiller på en akustisk gitar samtidig, kan Music Pro fortsatt skille vokal- og gitarlydene fra hverandre og mixe dem. Lydopptak og redigering er gratis, mens den cloudbaserte tjenesten til bearbeiding av høytkvaliteteslyd vil koste et månedlig gebyr.

Ytterligere spesifikasjoner

Sonys nye mobil kommer med Snapdragon 8 Gen 1-prosessor samt 5G og WiFi 6E. Den er også utstyrt med 12 GB RAM, 256 GB RAM og et stort 5.000 mAh-batteri.

Sony Xperia 1 IV
Ifølge Sony konverterer Music Pro stemmer som er tatt opp med Xperia 1 IV, som om var de tatt opp i et profesjonelt lydstudio. (Foto: Sony)

OLED-skjermen er på 6,5″, har 4K-oppløsning samt en oppdateringshastighet på 120 Hz. Videre forteller Sony at den er 50% mer lyssterk enn sine forgjengere.

Xperia 1 IV er også IP65/68-sertifisert og kommer med Gorilla Glass Victus på både for- og bakside.

Sony Xperia 1 IV
Xperia 1 IV er tilgjengelig i tre farger – Black, Ice White og Purple. (Foto: Sony)

Pris og tilgjengelighet

Fra og med 23. mai kan man forhåndsbestille den nye smarttelefonen, som kommer i butikkene i midten av juni. Den veiledende salgsprisen er på 13.999 kroner.

Xperia 1 IV finnes i tre farger – Black, Ice White og Purple – og vi regner med at alle de tre versjonene lanseres på det norske markedet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top