TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Sony klar med monstermobil

Med 5” skjerm, 13 megapikslers kamera og 4G/LTE blir Xperia Z en seriøs utfordrer til Samsungs Galaxy Note 2.

forfatter
Publisert 08.01.13 - 14:46

Sony sto for en av de første mobil-overraskelsene i det årets gadget-mekka i Las Vegas åpnet dørene. Den nye «phablet”-aktige (nytt uttrykk, krysning av phone og tablet) Xperia Z er et skikkelig mobil-monster med 5” Full HD 1080p skjerm (som Sony kaller Reality Display), 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro firekjernet prosessor med 2 GB RAM, 13 MP kamera og 4G/LTE nett.

For å drive den heftige mobilskjermen med Full HD oppløsning (1920 x 1080p) bruker Sony BRAVIA Engine 2 – bildemotoren fra sine velkjente flatsskjerms TV-er.

Xperia Z er dessuten utstyrt med en såkalt Exmor RS CMOS bildebrikke som skal sørge for videoopptak i svært høy kvalitet til smartmobil å være.

Batteritiden skal også være forbedret med det nye STAMINA batteri Mode, som kan gjøre standby-tiden opptil til fire ganger så lang, ved å automatisk lukke strømsugende apps så lenge skjermern er slukket.

Telefonen er i følge Sony både støv- og vannavvisende, uten at det har gjort mobilen klumpete eller ful å se på. Tykkelsen er faktisk bare  7,9 mm (målene er 139 x 71 x 7,9 mm), mens vekten er 146 gram.

Xperia Z leveres med Android 4.1 Jelly Bean operativsystem, men vil senere kunne oppgraderes til versjon 4.2, lover Sony.

Internminne er på slanke 16 GB , som dog kan utvides med opptil 32 GB via microSD-kort.

Prisen og en nøyaktig lanseringsdato er foreløpig ukjent, men du kan lese mere om Sony Xperia Zher.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde