TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony klar med monstermobil

Med 5” skjerm, 13 megapikslers kamera og 4G/LTE blir Xperia Z en seriøs utfordrer til Samsungs Galaxy Note 2.

Sony sto for en av de første mobil-overraskelsene i det årets gadget-mekka i Las Vegas åpnet dørene. Den nye «phablet”-aktige (nytt uttrykk, krysning av phone og tablet) Xperia Z er et skikkelig mobil-monster med 5” Full HD 1080p skjerm (som Sony kaller Reality Display), 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro firekjernet prosessor med 2 GB RAM, 13 MP kamera og 4G/LTE nett.

For å drive den heftige mobilskjermen med Full HD oppløsning (1920 x 1080p) bruker Sony BRAVIA Engine 2 – bildemotoren fra sine velkjente flatsskjerms TV-er.

Xperia Z er dessuten utstyrt med en såkalt Exmor RS CMOS bildebrikke som skal sørge for videoopptak i svært høy kvalitet til smartmobil å være.

Batteritiden skal også være forbedret med det nye STAMINA batteri Mode, som kan gjøre standby-tiden opptil til fire ganger så lang, ved å automatisk lukke strømsugende apps så lenge skjermern er slukket.

Telefonen er i følge Sony både støv- og vannavvisende, uten at det har gjort mobilen klumpete eller ful å se på. Tykkelsen er faktisk bare  7,9 mm (målene er 139 x 71 x 7,9 mm), mens vekten er 146 gram.

Xperia Z leveres med Android 4.1 Jelly Bean operativsystem, men vil senere kunne oppgraderes til versjon 4.2, lover Sony.

Internminne er på slanke 16 GB , som dog kan utvides med opptil 32 GB via microSD-kort.

Prisen og en nøyaktig lanseringsdato er foreløpig ukjent, men du kan lese mere om Sony Xperia Zher.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.