Search
Generic filters

Sony restarter med Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II er verdens første mobil med 20 bilder/s, kontinuerlig autofokus og autoeksponering.

Sony ønsker å skille seg ut fra mengden på smarttelefon-markedet. Det var tydelig allerede i fjor, da den japanske elektronikkgiganten lanserte Sony Xperia 1, som var den mest innovative smarttelefonen vi hadde sett fra Sony på mange år. Ikke minst på grunn av den høyoppløste OLED-skjermen i 21:9-format, mens japanernes store kamerasatsing, som lånte en rekke funksjoner og features fra Sonys egen Alpha-serie av kameraer, ikke gjorde det like godt.

Senere på året kom Sony Xperia 5, som hadde de fleste av funksjonene og spesifikasjonene fra Xperia 1, bare i et mer kompakt format.

Som forgjengeren kommer Sony Xperia 1 II med 6,5″ 4K HDR OLED-skjerm i det avlange 21:9 CinemaWide-formatet (Foto: Sony)

Sony Xperia 1 II

Begge mobilene var positive overraskelser og derfor har vi vært spente på å se hva Sony ville vise fram på årets store mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona.

Dessverre ble messen avlyst i siste øyeblikk på grunn av frykt for det influensalignende coronaviruset, så Sony har i stedet lansert sin nyeste flaggskipsmobil på en live-streamet online-pressekonferanse. Derfor har vi heller ikke hatt mulighet til å se på og prøve den nye smarttelefon i praksis. Vi kan i første omgang kun videreformidle hva Sony selv har fortalt oss.

Første overraskelse var navnet. Alle hadde forventet at den nye supermobilen ville hete Xperia 2, men i stedet har den fått navnet Sony  Xperia 1 II. Det følger samme prinsipp som Sonys Alpha-kameraer, som også holder på sitt modelnummer, og har navn som Mach, Mach II og Mach III når de kommer i oppgraderte versjoner.

Og Sony Xperia 1 II er nettopp også mer en oppgradert versjon av fjorårets Xperia 1, enn den er et helt nytt produkt.

Tre objektiver som benytter Sony Alpha-teknologi samt Zeiss-optikk kalibrert spesifikt til Xperia med 3D iToF.
Utover det kommer helt ny autofokusteknologi som muliggjør opptil 20 fps serieopptak og AF/AE-beregninger opptil 60 ganger/sek. samt Eye AF i realtid til både mennesker og dyr, lover Sony om kameraet i den nye Xperia 1 II. (Foto: Sony=

Viktigste kameranyheter

Likt som forgjengeren kommer Xperia 1 II med 6,5″ 4K HDR OLED-skjerm i 21:9 CinemaWide-format, kameraet kommer med tre objektiver og mobilen støtter også Dolby Atmos-filmlyd og Hi-Res Audio.

Optisk ligner dette års Xperia 1 II da også forgjengeren på en prikk. Det er i detaljene at vi finner de mest interessante nyhetene.

Det gjelder først og fremst kameraet, som bl.a. har fått verdens første kontinuerlige AF/AE-sporing til høyhastighetsopptak med opptil 20 fsp, som er ideelt til opptak av motiver i bevegelse, slik som barn, dyr eller til sport.

Det nye kameraet har hele tre objektiver med brennvidder på henholdsvis 16 mm (12 MP), 24 mm (12 MP + OIS) og 70 mm (12 MP + OIS), mens brukergrensesnittet i den nye Photography Pro kamera-appen ligner den man finner på Alpha-kameraene og tilbyr manuell innstilling av ISO-verdi, lukkertid osv.

Cinematography Pro-appen som ble introdusert i fjor sammen med Xperia 1, støtter nå 2K 120 fps 10 bit HDR-opptak med høy bildefrekvens og Cinematic 21:9 4K HDR-opptak på henholdsvis 24/25/30/60 fps.

Med touch-AF, innstillinger for eksponering, nivåmåler og forbedret hvitbalanse-innstillinger har brukeren dessuten flere manuelle innstillingsmuligheter enn tidligere.

God nyhet for audiofile! Sony Xperia 1 II har innebygd 3,5 mm aux-inngang! (Foto: Sony)

5G og større batteri

Fordi årets Sony Xperia 1 II kommer med 5G har mobilen også fått et større batteri. 4.000 mAh har det blitt plass til, likt som telefonen nå både støtter hurtigladning og trådløs ladning.

Lydentusiaster vil sette pris på at det også har blitt plass til en aux-inngang, samtidig er Xperia 1 II verdens første smarttelefon med innebygd 360 Reality Audio hardware-dekoding. Dette forbedrer lydkvaliteten når du lytter til musikk gjennom streamingtjenesten Tidal.

Game Enhancer-funksjonen som ble lansert med Xperia 1 har blitt forbedret med flere funksjoner på Xperia 1 II. Bl.a. støttes Competition Set, som prioriterer gaming først slik at ingenting forstyrrer deg mens du spiller – som egner seg godt til E-sport-kamper. I tillegg har touch-responstiden blitt forbedret i forhold til Xperia 1.

Sist men ikke minst støtter Playstation 4s trådløse Dualshock 4-kontroller.

Sony vil også friste gamerne med Xperia 1 II. Bl.a. derfor støtter r den nye mobilen PlayStation 4s trådløse Dualshock 4-kontroller. (Foto: Sony)

Ytterlige funktioner samt tilgjengelighet

Som nevnt er Sony Xperia 1 II japanernes først 5G-smarttelefon og derfor kommer den med Qualcomms Snapdragon 865 5G Mobile Platform og Snapdragon X55 5G Modem-RF-system.

Som med de siste generasjonene av Sonys Xperia-mobiler er den vannavvisende (IP65/IP68), og kommer med Gorilla Glass 6 på begge sider for å gjøre mobilen så robust som mulig.

Sony Xperia 1 II blir tilgjengelig med Android 10 i fargene svart og lilla fra juni 2020. Prisen vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Spesifikasjoner

  • Operativsystem: Android 10
  • Skjerm: 6,5” 21:9 HDR OLED, 4K (3840 x 1644), 643 ppi
  • Prosessor: Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform
  • Minne: 8 GB RAM / 256 GB lager (+ microSD opptil 512 GB)
  • Kameraer: 12 Mp 16 mm + 12 Mp 24 mm ultravidvinkel + 12 Mp 70 mm tele + 3D iToF  (primært) / 8 Mp (front)
  • Trådløst: 5G sub6, 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GPS, GLONASS
  • Mål og vekt: 166 x 72 x 7,9 mm / 181 g
  • Batteri: 4000 mAh, trådløs ladning.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sansene.
Reisevennlig entusiastkamera
IONIQ blir eget dedikert undermerke for elbiler, og den kompakte SUV-en IONIQ 5 blir første nye bil ut.
Hvorfor si seg tilfreds med virkeligheten, når fantasien har så mye mer å by på?
Moonraker var kodenavnet på Nokias smartklokke, som ble droppet av Microsoft etter oppkjøpet av den finske mobilprodusenten.
ViacomCBS utvikler sin egen streamingtjeneste som skal lanseres neste år.
Men bare hvis du har en Samsung-mobil.
I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.

Aktuelle tilbud

Annonse

Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

Sony Xperia 1 II (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

Oneplus 8 Pro (kamera)

Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.