Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Snart kan Google Pixel-mobiler brukes som dashbordkamera

De enkleste dashcam-kameraene vil snart få konkurranse ettersom Google angivelig er i ferd med å bygge inn funksjonen i sine Pixel-mobiler.

Skrevet av / 23.05.23 - 12:50
Snart kan Google Pixel-mobiler brukes som dashbordkamera

I Personlig sikkerhet-appen på Googles Pixel-mobiler, samt utvalgte andre som Nothing Phone(1), finnes funksjoner som registrering av bilulykker, SOS-alarm og nøddeling. Nå har en kommende funksjon blitt lekket.

Det er tech-siden 9to5google som jevnlig gransker oppdateringer og leter etter skjulte funksjoner i koden. Denne gangen ser det ut til at Google har sluppet en ny funksjon før den faktisk var klar. Nettstedet lyktes med å aktivere nettopp denne funksjonen.

Foto: 9to5google

Funksjonen er Dashcam, nemlig et videokamera som plasseres i frontvinduet på bilen for å ta opp alt som skjer. Det er veldig populært i land der forsikringssvindel og fremprovoserte ulykker er et utbredt problem.

Som man kan forvente, fungerer funksjonen ved å filme med mobiltelefonens kamera og lagre det som skjer. Det som er forskjellen fra å bare starte videokameraet på mobiltelefonen, er at det tar opp i bakgrunnen. Dermed kan du fortsatt ha navigasjonen fremme på hele skjermen. Det finnes også smarte funksjoner som at opptaket kan starte automatisk når mobiltelefonen kobles opp mot bilens Bluetooth, og stoppes når den kobles fra.

Skjermbilder: 9to5google

Lagringsplassen vil heller ikke fylles med opptak, ettersom Dashcam-funksjonen automatisk sletter filmene etter tre dager. De skal heller ikke være altfor plasskrevende, ettersom appen beregner 30 megabyte per minutt.

Så gjenstår det å se hvordan folk vil montere mobilene sine slik at de ikke blir trafikkfarlige, og om det er like enkelt å bruke som et ordentlig dashcam i praksis.

Kilde: 9to5google

Nextbase 612GW

Luksuriøst bilkamera

Med enkel håndtering og meget bra videokvalitet er Nextbase 612GW kongen blant bilkameraer.

Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top