Search
Generic filters

Snart kan du betale varene med mobilen

Apples operativsystem for iPhone - iOS8 - slippes 17.september, og da lanseres en betalingsløsning som gjør at du kan legge kredittkortene igjen hjemme.

Med nye iPhone 6 kan man ikke bare logge høydemeter med det innebyggede barometeret. For iOS8 som støtter de fleste av nyere iPhones, iPod touch og iPad fra andre generasjon, og lanseres 17. september, har fått en unik betalingsløsning som støttes av de nye iPhone 6-mobilene.

Vi har tidligere fortalt om Healthkit i iOS8, som lagrer all din helseinformasjon, men så vil Apple også lagre kreditt- og betalingskortene dine på mobilen.

Med iOS8 på en iPhone 6 kan du betale i butikken uten å dra kortet eller telle opp penger. Apples løsning kalles Apple Pay, og alt du trenger å gjøre er å holde fingeren på fingeravtrykksleseren på mobilen.

Apple Pay

Du trenger altså iOS 8 på en iPhone 6 eller 6 Plus ( vi vet ikke om iPhone 5S er støttet), som har Apple Pay innebygget, og siden fingeravtrykkslesing er mange ganger sikrere enn en pinkode, er betalingen over mobilen potensielt mye sikrere.

Du trenger å legge inn kortdata i din  iTunes-konto, så er kortene tilgjengelige i appen Passport. Akkurat som for eksempel boardingkort. Når du betaler broker du iPhone 6s innebyggede NFC (Near-Field Communications), Touch ID og en så kalt Secure Element krets som lagrer kortdata på en sikker måte.

For at Apple Pay skal fungere, er det også nødvendig at butikken har en betalingsløsning som støtter Apple Pay og NFC, en utbygging som det vil ta tid å få omfattende nok til at Apple Pay kommer til å bli vanlig betalingsmåte.

Pay

Så langt er det støtte for Apple Pay i USA med Amex, Mastercard og Visa-kort, fra amerikanske banker. I USA er det så langt 220.000 betalingssteder som kan motta betaling over NFC. Som Staples, Subway og McDonalds.

Hvilket betyr at det kan ta tid før du kan bruke Apple Pay er hjemme, med nasjonale og lokale bankers kreditt- og betalingskort.

 

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.