Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Snart kan du betale varene med mobilen

Apples operativsystem for iPhone - iOS8 - slippes 17.september, og da lanseres en betalingsløsning som gjør at du kan legge kredittkortene igjen hjemme.

Skrevet av / 09.09.14 - 20:51
Snart kan du betale varene med mobilen

Med nye iPhone 6 kan man ikke bare logge høydemeter med det innebyggede barometeret. For iOS8 som støtter de fleste av nyere iPhones, iPod touch og iPad fra andre generasjon, og lanseres 17. september, har fått en unik betalingsløsning som støttes av de nye iPhone 6-mobilene.

Vi har tidligere fortalt om Healthkit i iOS8, som lagrer all din helseinformasjon, men så vil Apple også lagre kreditt- og betalingskortene dine på mobilen.

Med iOS8 på en iPhone 6 kan du betale i butikken uten å dra kortet eller telle opp penger. Apples løsning kalles Apple Pay, og alt du trenger å gjøre er å holde fingeren på fingeravtrykksleseren på mobilen.

Apple Pay

Du trenger altså iOS 8 på en iPhone 6 eller 6 Plus ( vi vet ikke om iPhone 5S er støttet), som har Apple Pay innebygget, og siden fingeravtrykkslesing er mange ganger sikrere enn en pinkode, er betalingen over mobilen potensielt mye sikrere.

Du trenger å legge inn kortdata i din  iTunes-konto, så er kortene tilgjengelige i appen Passport. Akkurat som for eksempel boardingkort. Når du betaler broker du iPhone 6s innebyggede NFC (Near-Field Communications), Touch ID og en så kalt Secure Element krets som lagrer kortdata på en sikker måte.

For at Apple Pay skal fungere, er det også nødvendig at butikken har en betalingsløsning som støtter Apple Pay og NFC, en utbygging som det vil ta tid å få omfattende nok til at Apple Pay kommer til å bli vanlig betalingsmåte.

Pay

Så langt er det støtte for Apple Pay i USA med Amex, Mastercard og Visa-kort, fra amerikanske banker. I USA er det så langt 220.000 betalingssteder som kan motta betaling over NFC. Som Staples, Subway og McDonalds.

Hvilket betyr at det kan ta tid før du kan bruke Apple Pay er hjemme, med nasjonale og lokale bankers kreditt- og betalingskort.

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top