Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Smarte briller fra Meta og Ray-Ban

Ditt digitale liv i fokus fra første rad!

Skrevet av / 29.09.23 - 13:55
Smarte briller fra Meta og Ray-Ban

Selskapet Meta (tidligere kjent som Facebook) har i samarbeid med Ray-Ban lansert en ny kolleksjon smarte briller – Ray-Ban Meta Wayfarer og Ray-Ban Meta Headliner.

Den nye generasjonen smartbriller ble presentert av Mark Zuckerberg selv, som lovte at brillene får innovative funksjoner som tar brukeropplevelsen til nye høyder. Prisene starter fra 3.930 kroner, og forhåndsbestillinger er allerede ute på meta.com og ray-ban.com, videre blir brillene tilgjengelig både på nett og i butikk fra 17. oktober.

Her er de viktigste funksjonene i de nye Ray-Ban Meta smartbrillene:

Forbedret lyd

De nye brillene har spesialdesignede høyttalere med kraftigere bass, høyere volum og forbedret retningsbestemt lyd. Dette skal gi en bedre opplevelse ved telefonsamtaler, så vel som musikk- og podcast-lytting, selv i omgivelser med mye støy. Ved videoopptak støtter en fem-mikrofon-array opptak av lyd i 360 grader.

Del din synsvinkel

Et ultravidvinkel 12 Mp kamera skal sørge for fantastisk bilde- og videokvalitet, og brukerne kan fange 1080p videoer i opptil 60 sekunder. Det er raskt å dele øyblikk med en enkel talekommando, lover Meta.

Kraftig teknologi

Brillene drives av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1 Platform, som skal muliggjøre forbedret bildebehandling, video og raskere beregninger. Ladeetuiet kan gi opptil åtte ekstra oppladinger, noe som gir en samlet batteritid på 36 timer.

(Foto: Meta og Ray-Ban)

Stil og design

Ray-Ban Meta smartbriller fås i Wayfarer-stilen samt det nye Headliner-designet, begge kommer i fargene Matte Black Shiny Black. Det er også tre nye gjennomsikte rammefarger. Brukerne kan tilpasse sine briller med over 150 forskjellige brukerdefinerte ramme- og linsekombinasjoner på Ray-Ban Remix-plattformen.

Komfort og kontrol

Brillene er lette og komfortable og vannavvisende (IPX4), loves det. Interaktive lydeffekter gjør styring av brillene raskt og pålitelig, lover Meta.

(Foto: Meta og Ray-Ban)

Hands-free streaming

Brukerne kan kjøre livesendinger direkte til Facebook eller Instagram, og interagere med kommentarer.

(Foto: Meta og Ray-Ban)

Meta AI

Integreringen med Meta AI, en avansert chat-bot basert på kunstig intelligens, gir brukerne mulighet til å styre brillene og få informasjon ved å bare si “Hey Meta”. AI-funksjonene vil i første omgang kunne være tilgjengelige for amerikanske brukere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top