Bransje

Sony har kjøpt Ericssons andel av Sony Ericsson, og overtar dermed produksjonen av mobiletelefondivisjonen.
forfatter

Etter 10 år som Sony Ericsson, har Ericsson valgt å konsentrere seg om telekommunikasjon, og overlater mobiltelefonene til Sony.

Sony betaler 1,05 milliarder Euro eller drøyt 8 milliarder for Ericssons andel i selskapet, som nå blir eiet helt og holdent av Sony.

Det betyr nok at Ericsson-navnet forsvinner fra neste generasjon Sony-mobiler, selv om de fortsatt skal samarbeide om teknologi som knytter sammen enheter fra ulike plattformer, som Playstation, Sony Bravia, nettbrett og mobiler.

Sony Ericsson har slitt med å holde markedsandelen opp etter Apples introduksjon av iPhone i 2007. Markedsandelen har falt fra cirka ni prosent til 1,7 i følge analysebyrået Gartner.

Når Sony nå overtar mobildivisjonen helt og holdent, er strategien å utvikle teknologi som gjør Sony-mobilene konkurransedyktige i det hurtig voksende markedet for smartmobiler, i følge Ericssons toppsjef Hans Vestberg:

– Vi vil nå fokusere på å gjøre det mulig å koble enheter sammen, og bruke våre forsknings- og utviklingskapasiteter og vår patentportefølje for å realisere en sammenkoblet verden.

Sony Walkman med bare Sony logo, slik neste generasjon Sony-mobiler også vil få.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.