TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Slutt mellom Sony og Ericsson

Sony har kjøpt Ericssons andel av Sony Ericsson, og overtar dermed produksjonen av mobiletelefondivisjonen.

forfatter
Publisert 27.10.11 - 10:00

Etter 10 år som Sony Ericsson, har Ericsson valgt å konsentrere seg om telekommunikasjon, og overlater mobiltelefonene til Sony.

Sony betaler 1,05 milliarder Euro eller drøyt 8 milliarder for Ericssons andel i selskapet, som nå blir eiet helt og holdent av Sony.

Det betyr nok at Ericsson-navnet forsvinner fra neste generasjon Sony-mobiler, selv om de fortsatt skal samarbeide om teknologi som knytter sammen enheter fra ulike plattformer, som Playstation, Sony Bravia, nettbrett og mobiler.

Sony Ericsson har slitt med å holde markedsandelen opp etter Apples introduksjon av iPhone i 2007. Markedsandelen har falt fra cirka ni prosent til 1,7 i følge analysebyrået Gartner.

Når Sony nå overtar mobildivisjonen helt og holdent, er strategien å utvikle teknologi som gjør Sony-mobilene konkurransedyktige i det hurtig voksende markedet for smartmobiler, i følge Ericssons toppsjef Hans Vestberg:

– Vi vil nå fokusere på å gjøre det mulig å koble enheter sammen, og bruke våre forsknings- og utviklingskapasiteter og vår patentportefølje for å realisere en sammenkoblet verden.

Sony Walkman med bare Sony logo, slik neste generasjon Sony-mobiler også vil få.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde